Chokolade småkager med kanel og ingefær

Print page

Chokolade småkager med kanel og ingefær

Jeg fald over opskriften på disse kager i en af mine gode, gamle polske kogebøger. Lige nu, når vi nærmer os Julen, havde vi bare lyst til at bage dem. De er rigtig lækre med ret stærk chokoladesmag og en mild eftersmag af ingefær og kanel.

Jeg lavede dejen og Lucas legede med den nyindkøbte kagestempel 🙂 Kagerne blev lige så flotte, som et barn kan lave dem, og man kan i hvert faldt se, at de er hjemmelavet 😀

Dejen er så blød at den kan med fordel bruges i kagesprøjten, men så skal den ikke stilles i køleskabet.

Ingredienser:

  • 300 g mel
  • 5 spsk (med top) ren kakao
  • 2 dl flormelis
  • 150 g smør
  • ½ tsk kanel
  • 1 mindre tsk stødt ingefær
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk creme fraiche, jeg brugte græsk yoghurt 10%

Fremgangsmåde:

  1. Kom mel, kakao, salt, kanel, ingefær i en skål (eller i en foodprocessor hvis du har én).
  2. Bland dem godt sammen.
  3. Kom smør i og hak den i melet.
  4. Kom æggeblommer i samt creme fraiche og saml dejen sammen. Kom evt. lidt mere creme fraiche i hvis nødvendigt.
  5. Kom dejen i en plastikpose og stil den i køleskabet i nogle timer, min 1 time.
  6. Rul dejen ud og udstik kagerne.
  7. Bag i forvarmet ovn til 190 grader i 10 – 14 minutter. Pas på at de ikke brænder! 😀

God fornøjelse!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *