Kylling i karry med mangochutney og kokosmælk

Print page
Kylling i karry

Kylling i karry

Kylling i karry er én af de retter vi elsker. Det hele begyndte da vi en dag spiste frokost på den lokale restaurant i Horsens. Jeg spiste kylling i karry med pasta og blev total forelsket i retten. Et par dage senere bestemte jeg mig for at lave min egen udgave og det var en vellykket eksperiment som gæster på vores bord jævnligt.

For nyligt serverede jeg retten til vores gæster, det blev en kæmpe success! Godt jeg lavede rigeligt da næsten alt var spist 😀

Ingredienser:

  • 8 stk. kyllingebryst filletter, skåret i tynde strimler
  • 2 rødløg, skåret i både
  • 2 alm. løg, skåret i både
  • 2 store æbler, skåret i tern
  • 1 dåse kokosmælk
  • mango chutney, ca. 2 spsk eller mere hvis du syntes
  • 4 feder hvidløg, skåret i skiver
  • 2 peberfrugter, skåret i strimler
  • salt, peber
  • 1 bullionterning
  • ca. 3 – 4 dl kogende vand
  • 4 tsk karry
  • olie til stegning
  • pasta eller ris som tilbehør
  • bananer og kokosmel som tilbehør
  • mælk og maizeina til at fortykke sovsen

Fremgangsmåde:

  1. Svits kylling i olien i en tor gryde. Kom dem på en tallerken.
  2. Svits løg i samme gryde som kyllingen, tilsæt mere olie hvis nødvendigt.
  3. Kom hvidløg i og svits videre i ca. 2 – 3 minutter eller indtil løg begynder at blive gennemsigtig og du kan lugte hvidløg.
  4. Kom karry i og bland godt. Lad svitse i et par minutter.
  5. Kom derefter æbler og peberfrugt i og svits sammen.
  6. Til sidst kom kylling i og chutney, bland det hele godt sammen.
  7. Kom bullionterningen samt vand i.Der skal være så meget vand i så der også er plads til kokosmælken.
  8. Lad det hele simre i 10 – 15 minutter under låg.
  9. Kom til sidst kokosmælk i og lad det hele koge op, derefter lad det simre yderligere i 10 minutter.
  10. Smag til med salt og peber og evt chili og/eller mangochutney.
  11. Kom lidt maizeina i et glas, kom lidt mælk ovenpå og bland dem godt sammen. Kom dem i gryden under konstant omrøring, kun så meget at sovsen bliver lidt tyk.
  12. Kog op og sluk for varmen.
  13. Tag bananerne og skær dem i mundrette stykker, kom dem i en skål.
  14. Kom kokosmel over og bland dem forsigtigt.
  15. Kog pasta eller ris efter anvisning på pakken.
  16. Server kylling i karry med bananerne og grøn salat.

image_09

Velbekomme!

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

 

5 thoughts on “Kylling i karry med mangochutney og kokosmælk

  1. Hej Har lavet denne kylling i karry med mango chutney og kokosmælk – super lækker – skal lave den igen til gæster må absolut blive en succes 🙂

Skriv et svar til lena møller Sørensen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *