Billeder tagget "kartoffelboller-til-retter-med-kod-og-sovs"

Print page

0 thoughts on “Billeder tagget "kartoffelboller-til-retter-med-kod-og-sovs"

  1. Det er en rigtig god opskrift. Jeg bruger det første hold kogevand til at komme i min te. Mine appelsiner er hjemmedyrket ( på Kreta), så jeg ved, at der ikke er giftstoffer på skallen. De bliver skyllet inden kogning, for der kan være rødt sand på dem ( fra Sahara).

  2. Den opskrift vil jeg gerne prøve, men en fjerdedel pakke cornflakes? De findes i mange størrelser, så har du en angivelse i vægt? Hilsen Hanne.

  3. Mine mormorforældre kom fra Polen, og hos dem fik jeg en æblekage, som jeg holdt meget af. Denne kommer meget tæt på. Min mormor dryssede lidt korender over æblerne – så det har jeg tilføjet – plus en ekstra æggehvide til marengsen.
    Ellers har jeg bare fulgt din opskrift. Tak for den!

  4. Synes det virker af meget at putte 400g kokos i den lille dåsefuld kondenseret mælk. Kunne overhovedet ikke røre det sammen. Jeg tilsatte lidt mælk – lidt! Og det hjalp. Glæder mig til at præsentere og smage dem i morgen. 😁👍

    • Når du varmer kondensmælken er den nemmere at arbejde med og coconut burfi er ret tørre. Jeg har aldrig brugt andet end kondenseret mælk til at lave dem. Håber de smagte godt 🙂
      Hilsen,
      Tamara

  5. Hej Tamara
    Er ved at lave din Bigos til en polsk ven. Han taler også om Kwestua Smaku. Har du en opskrift på den ret?
    Hilsen Karen

    • Hej Tine,
      Klik på linket i opskriften hvor du finder opskriften på basen. Det er altså base for den is man laver hvor man bare tilføjer smagen, i dette tilfælde kaffen. Håber det hjælper.
      Mvh,
      Tamara

  6. Hejsa, jeg er halv Polsk/Dansk og har en opskrift på bigos, jeg fik for ca. 30 år siden, der bruges jeg røgetmedister vis ikke jeg har kiebase i fryseren du bruger lidt flere krydderie, jeg vil prøve din opskrift imorgen og til slut bigos kan til en hver tid ikke samlingens med biksemad. Sto lat hilsen Poul

    • Hej Poul,
      Jeg vil godt nok påstå, at bigos kan sammenlignes med biksemaden. Aæltså i den forstand, at man “bikser” det hele sammen i en bigos. 🙂 Håber det giver mening 🙂
      Jeg ved ikke hvor du bor men der er kommet flere polske butikker op, der er fx. en i Horsens som hedder Babunia, dér kan du købe kielbasa, ellers har Lidl og Aldi nogle gange noget der ligner. Du kan sagtens undvære kielbasa bare du har røget bacon og andet kød.
      Jeg vil gerne øre hvordan det gik med din bigos 🙂
      Mvh,
      Tamara

  7. Jeg har lavet risbollerne, men synes godt man kan udelade saltet i dejen, hvis risene er kogt i saltet vand. De har en tienddns til at blive lidt for salte efter min smag.. men ellers super lækre boller, hvor opskriften helt klart er gemt 😊

    • Hej Anette,
      Ja, det kommer selvfølgeligt an på hvor meget man salter sin risengrød. Jeg er ikke den der bruger meget salt i den. Måske derfor oplever jeg ikke at bollerne er for salte?
      Mvh,
      Tamara

  8. hej Du. Det er sådan nogle lækre tasker du laver, og ja vældig inspirerende ;0) Syr du dem på alm. symaskine med læder nål, eller er man nødt til at anskaffe sig en maskine der er noget kraftigere?
    Mh Lisa

  9. fantastisk opskrift 😀 jeg brugte risengrød, halv hvedemel og halv grahamsmel. perfekte gnaveboller til ungerne.

  10. Hej.
    Jeg personligt er lidt ked af at læse at du sammenligner bigos med biksemad?
    Man smider ikke kød rester i bigos?
    90% af os tør jeg påstå bruger pølser..
    Den pølse i dk der nærmer sig kvaliteten af pølseenden i Polen er en kålpølse
    Har aldrig fået bigos på andre måder med rester i som du skriver og nu er jeg selv polak..

    Nogle bruger svinekød af en art som også kan komme i men ikke bare hvilket som helst kød som du skriver 😊

    Desuden
    Bigos serveres varmt på de polske borde og sjældent koldt og gerne som tilbehør til kartofler eller bare med brød 😊

    Hav en dejlig dag 😊

    • Hej Dennis,
      Nu ved jeg ikke hvor i Polen du kommer fra men hvis du nærlæser de gode gamle polske opskrifter, og ikke mindst bigos historie, finder du ud af hvad bigos er og hvad man bruger når man laver den.
      Den bigos du beskriver er kål med pølser tilsat ketchup, dvs. “krise bigos”, serveret tit 80’erne fordi der intet kød var at få.
      Personligt bryder jeg mig ikke om den slags og det er ikke dén bigos jeg beskriver. Min mor og mormor lavede altid bigos på den måde jeg beskriver og det er den rigtige opskrift på bigos 🙂
      Her kan du læse mere om bigos og dens historie (kræver at du kan læse polsk): https://kuchnia.wp.pl/najlepiej-smakuje-po-kilku-dniach-krotka-historia-bigosu-6341196827227777a
      Hilsen,
      Tamara

  11. Må komplimenterer dig for dine flotte tasker og den meget flotte måde, du får syet syningerne på og får fundet frem til forskellige løsninger. Jeg er selv på jagt efter en symaskine, der kan sy i skind, og vil blot høre, hvilken symaskine du bruger eller evt. kan anbefale.
    Mvh
    Marianne Iversen

  12. Endelig forstod jeg hvad hvid ost er, det som min polske fyr spiser ret tit hjemme hos familien 😀

    En skam man ikke kan få et her i Danmark.

    Hilsen Marie

  13. Hej Tamara.
    Flotte tasker. Jeg vil gerne høre, om du vil sy en rygsæk for mig.
    Vh Else Marie

  14. Virkelig lækre og nemme sellerifritter 😀 Og de smagte jo fantastiske 😍 Dem skal jeg snart lave igen. Tak for opskrift 👍

  15. Den her ret er lige, hvad jeg ledte efter (og så endda LCHF!), sådan en frisag hvor manden har “bestilt” græskarsuppe med kylling. Glæder mig til at prøve den lidt senere Idag

  16. Hej😀😀

    Har du syet side stykker i eller hvordan får du fire “spidser/toppe” til hankene ud fra det mønster der er vist hvis de bliver syet sammen,. Jeg forstår det ikke helt.. 😀😀
    Vh. Charlotte.

  17. Hej nu er jeg i gang med at sy en shopper, meeen mangler der ikke noget i din ellers fine vejledning. På intet tidspunkt skriver du noget om, at der skal laves sidestykker og en bund(her viser du hvordan du forstærker bunden. Jeg har nu fået styr på det og lavet sidestykker og bund, men det krævede en gang oppilning.

  18. Kære Tamara
    Dejlige boller, har bagt dem flere gange. Super til komme i fryseren og lækre når de er optøet. Lige nu skal opskriften testes til 100 pølsebrød til et svendegilde. Tak fordi du deler med os

  19. Ved godt det er et gammelt billede, men må altså kommentere på den super fede bumbag du har lavet. Jeg har selv lige købt samme mønster i Stof2000, så er da lidt nysgerrig efter at høre hvad “koden “ er.
    Hvor ligger de største udfordringer?
    Mvh Janne

    • Hej Janne,
      Mange tak skal du have!
      Udfordringen var at sy tasken som er foret hele vejen igennem og ikke kun i en del af det som i vejledningen.
      Det sværeste er at sy i skind i mange lag, selvom jeg har en industrisymaskine er det vanskeligt.
      Jeg har lavet mønstret lidt om efterhånden så den er nemmere (for mig) at sy.
      Mange hilsner fra Tamara

  20. Superfin og let tilgængelig vejledning 👍👍 jeg har bare et enkelt spørgsmål.
    Hen mod slutningen skriver du ; når jeg er færdig med at sy skal der klippes i alle kurve???
    Jeg har tænkt og tænkt men kan simpelthen ikke regne ud hvad det betyder?!!
    På forhånd mange tak
    Hilsen Victoria

  21. Er netop igang med at lave din mors æblekage, og den ser helt vildt lækker ud, så glæder mig til at smage.. tænker at bage den i to springforme.. 🤗🍎🥧

  22. Hej. Så flotte tasker du laver. Jeg kunne godt tænke mig at komme med på et kursus. Vil super gerne høre om du laver et kursus i nærheden af mig (Juelsminde) Hilsen Charlotte

  23. Klart Heidi!
    Og dem der ikke har været på et af Tamara’s kurser er gået glip af at lære en masse og møde Tamara❤️

  24. Hej. Sidder lige nu og søger efter en oversize bæltetaske på Google og så denne smukke. Jeg arbejder indenfor plejen, hvor vi går med tablet og mangler en bæltetaske der kan rumme sådan en. Men de er ikke til at finde nogle steder. Den du har lavet ser umiddelbart stor nok ud til at rumme, og da jeg ikke har en stærk side i kreativitet og ti tommelfingre, så kunne det være super hvis du lavede nogle, så vil jeg med glæde være første køber 👍🏻😉 Jeg kunne også forestille mig at der vil være rigtig mange i min branche som kunne finde på at købe sådan en som vil lette hverdagen med den 😉

  25. Jeg er virkelig vild med dine tasker. Vil selv prøve at sy en taske af noget skind jeg har liggende. Må jeg spørge hvor du får fat i metal delene? -nitter, karabiner, D ringe osv.
    Mange hilsner fra Anni

  26. Den er super fin. Jeg tror desværre jeg er gået helt i baglås, jeg har nok 15 jakker der er sprættet op men syntes ikke rigtig jeg har ideerne 😳😳

  27. Jeg er SÅ glad for denne opskrift 🙂 Fandt den sidste år og må sige den er nem at arbejde med. Har netop lagt dejen igen, så den er klar til bagning i morgen.
    Et rigtig godt alternativ til vaniljekranse, når jeg nu ikke har det rette værktøj til sådan nogle, men gerne vil have hjemmebagte småkager til jul 😉
    Vh.
    Gitte

  28. Hvor er det flot Tamara. Jeg var på taskekursus hos dig d.4 nov i Egense, Fyn og er gået i gang med en ny taske i beige ruskind til min niece. Det var virkelig inspirerende at være på kursus hos dig.

    Mvh Karin

  29. Hej. Når du syr siderne sammen hele vejen rundt hvordan ligger du selve lynlåsen i hvær side. ??
    Håber du forstår mit spørgsmål.
    Hilsen Jette

  30. Hej Tamara
    Jeg har meldt mig til et lørdagskursus i nov. Sidder og sprætter op.
    Vil høre om du har de “hængsler” med til hanken på tasken, og de nitter som måske skal bruges ?
    Er almindelig sytråd ok ?
    God weekend
    Vh
    Lene

  31. Jeg begyndte at bage dine æblekys for 3 år siden, nu er de blevet et fast indslag i efteråret og som julebag.
    Vi elsker dem, min mand vil endda helst ikke dele dem andre… og alle vi har serveret dem for har elsket dem, selv drengenes fodboldhold og forældre.

  32. Tak for opskriften. Jeg kom for skade at købe et stort Rouge vif d’Étampes på næsten otte kg sidst jeg var på Nordfyn. Jeg har nu med visse variationer lavet tre portioner – og en fjerde er på vej. Jeg er meget glad for eddike (og i øvrigt ikke synderlig glad for græskar), så jeg jeg har brugt rigeligt i en kombination af rødvins- æblecider- og lagereddike. Det smager rigtigt godt, så det bliver næppe sidste gang, jeg køber et græskar til chutney.

    • Hej Jette Barkholt, er det sådan noget du også gør dig i ? Håber du/i har det godt og at i nyder “sommeren”😊. Her er alt vel hos hr og fru Danmark😊. På job er vi slået sammen med Neurologien, hen over sommeren — pga mangel på spl og læger. Knus Tina/Fifi😊😜🌞

    • Okay — jeg syntes også den så fin/smart ud og lige en størrelse jeg kigger efter — hvor der både er plads til briller/etui, mobilas samt div ting der skal være i en dame taske😜. Skal nok hilse på G. Knus😊🌞

  33. Hej Tamara. Tillykke med dit nye job👍
    De er sindsyg flotte dine tasker 👌
    Jeg skal til Sydafrika på safari til oktober og så tænker jeg!!
    Hvis jeg kan få fat i et godt skind, er det så muligt at bestille dig til at sy en taske til mig – naturligvis mod betaling
    Hvor bor du henne i landet?

      • Super. Jeg bor i Odense så det kan vi sagtens finde ud af.
        Jeg er vild med din strudse taske, så tænker det skal være en magen til.
        Som sagt skal jeg til Sydafrika og er hjemme igen midt november, så før skal det ikke være.
        Hvad tænker du prisen vil være når jeg selv kommer med skind.
        Hilsen Kirsten

  34. Tillykke m nyt job. Du var i mine tanker i formiddag for der købte jeg den flotteste skindkjole kun m det formål at sy en taske ,hvis jeg engang kan komme på et kursus hos dig. 😊👍🍀 så håber du laver kursus et sted i Nordjylland ? Din nye taske er så fin .

  35. Jeg tror jeg har misforstået hvad et fed er for hele lejligheden lugter af hvidløg😂 Jeg puttede halvdelen i selve dejen da jeg indså at det umuligt kunne være rigtigt at der skulle være så stor en mængde hvidløg i😂 Nu får vi at se hvordan de bliver og så skal jeg bare prise mig lykkelig for at jeg elsker hvidløg og ikke skal være social de næste par dage! Jeg har altid troet et fed var en hel “klase” . Det var så også usedvaneligt store hvidløg

  36. Super dejlig opskrift 😘👍🏼👍🏼
    Bollerne smager fantastisk ❤️
    Glæder mig til at lave endnu en portion imorgen med grovmel 👌🏻👍🏼👍🏼

    • Hej Bettina!
      Tusind tak fordi du skrev om det! De er virkelig lækre og jeg er mega glad at du også syntes det!
      Jeg er spændt at høre hvordan det gik med den anden portion med grovmelet. 🙂
      Mange hilsner fra Tamara

  37. Hvor er den fin, det er lige sådan en jeg godt kunne have brugt på min tur til Edinburgh . Kunne også,godt tænke mig at vide om du holder kurser ?

    • Tusind tak Anna <3
      Der er virkelig dårlig forklaring hvordan man syer den og mønster delene passer ikke, derfor blev jeg nød til at lave det om. Desuden vil jeg gerne have tasken foret hele vejen rundt da ifølge mønstret er det kun den ene lomme som er foret og resten er rå, det syntes jeg ikke om. Sidst men ikke mindst, hvis man begynder at fore det hele så får man mange lag på små dele at det er meget svært at sy selvom man har en kraftig maskine. Jeg betragter migselv ellers som en erfaren taske-syerske-dame men bumbag bliver jeg aldrig venner med 😀

  38. Hej igen Tamara!
    Må jeg spørge dig om, hvor du har fået lavet dit elegante “bomærke”?
    Mvh.
    Jette.

  39. Hej Tamara!
    Hvor er det dejligt at se hvor kreativ du er.
    Det er en virkelig flot blog du har.
    Jeg har altid syet, strikket, lavet smykker o.m.a.
    For mange år siden syede jeg skindtøj for Carli Gry – det blev senere til Jackpot.
    Jeg har en del skind, pels og stof og vil gerne sy noget til mine børn, børnebørn og oldebarn, derfor vil jeg spørge dig om du afholder kurser?
    Mange kreative hilsner fra Jette.

  40. Den pude er SUPER FLOT, men hvad gør du for, at pudsen ikke bliver en ‘ballon’, da skind er tæt?? 😉😉 Jeg har lavet én på et tidspunktet, som blev helt ‘rund’ 😉😉

    • Hej Ulla,
      Tusind tak!
      Hvis du kigger godt efter på billedet så er der et hul i midten, på den ene og den anden side 😉 De hjælper med at få luften ud af puden ellers ville den blive let oppustet, som en balon 😀
      Mange hilsner,
      Tamara

  41. Hej…. Sikke nogle lækre opskrifter og dejlige billeder du har😉
    Denne ret lyder fuldstændig fantastisk og hvor er det godt med inspiration fra gamle kogebøger:-)
    Har du erfaring med at fryse den færdige ret og så varme igen i ovnen?
    Jeg laver ofte store portioner, fryser ned og tager op, så det blot kan sættes i ovnen på en travl dag. Tak:-)
    Mvh Kristina

    • Hej Kristina,
      Tusind tak skal du have! <3
      Lige baconruller har jeg ikke prøvet at fryse men mon ikke det sagtens kan lade sig gøre?
      Altså jeg fryser alt ned hvis der er noget til overs, og det her er næsten som boller i karry 😉 Så frys dem bare.
      venlig hilsen,
      Tamara

  42. Hej Har lavet denne kylling i karry med mango chutney og kokosmælk – super lækker – skal lave den igen til gæster må absolut blive en succes 🙂

  43. Hey 😀
    Det lyder lækkert. Mynte og sukker. Men hvor lang er holdbarheden med de to blandede sammen ?
    Mvh Eleina

  44. Halløjj .. er taskerne solgt?
    Hvis ikke, hvad er prisen?… har stor glæde af tasker købt hos dig tidligere😊

  45. Hej en rigtig flot taske du har lavet dig. Har du en grundform du vil dele med os? Jeg vil gerne lave en rejse taske /weekend taske. Men har intet mønster at gå ud fra. Og denu form jeg søger er lige den du har her på billedet. Jeg vil gerne betale for at få et mønster!

  46. Synes der mangler lidt finish omkring montering af hankene. Kunne med fordel sy en firkant med rundede hjørner i læder over enderne. Det ville give et mere færdigt look 😉
    Kan dog rigtig godt lide ruskind og broderi sammen 😊

    • Det ville jeg nok gøre hvis jeg syede i stof men ved at tilføje flere lag skind (der er i forvejen 5 lag hvor de fire er meget tykke) ville syningen ikke se så godt ud selvom jeg har en speciel maskine, og så ville jeg skulle sy over broderiet og det ville jeg heller ikke. Alt i alt syntes jeg ikke at man behøver dække skind med skind. Men tak for input Gitte

  47. Hej
    Jeg har rigtigt, rigtigt længde fuldt dig på FB.
    Jeg syntes det er helt fantastiske tasker du laver❤
    Udbyder du evt. Kurser i det?

  48. Igen en rigtig fin taske. Du skrev en gang mål på dine tasker, det har jeg rigtig stor hjælp af når jeg skal sy 😄

  49. Jeg skal prøve at lave dem i aften, det lyder virkelig nemt at gå til, det er jo også en god ting, jeg glæder mig til at smage dem!
    mvh joyce

  50. Det lyder lækkert, og jeg spekulerede på om smør kan erstattes med olie eller noget der er fedtfattigt?
    Mvh Lone

    • Hej Lone,
      De er også mega lækre! Jeg har faktisk selv bagt dem i går 😀
      Jeg ved ikke om smøret kan erstates med noget andet. Jeg bruger aldrig margarine i min bagværk og madlavning, så jeg har ikke prøvet det.
      Når jeg tænker over det, så kan du måske smelte smøret, se hvor meget det fylder og bruge samme mængde olie i stedet, og ellers tilsætte mere/mindre mel så dejen får passende konsistens.
      Hvis du prøver opskriften vil jeg gerne vide om det lykkedes 🙂
      Mange hilsner,
      Tamara

  51. Fantastisk flot taske, må gentage mig selv, du overgår dig selv gang på gang. Lige et lille spørgsmål 😀 Når det er så blød skind stryger du noget på bagsiden.

  52. uhh.. det ser virkelig lækkert ud. hvor mange personer vil du mene der er til i din opskrift hvis jeg serverer kød og mayo til?

  53. Som bund kan jeg anbefale at du køber en brugt kontor måtte. Du ved, sådan en til at lægge på tæppet under skrivebordet. Og så selv skærer den til i str. Der er til mange bunde i sådan en måtte. Og så er de slidstærke og tåler vask. (og vandpytterne) 😉
    På hvilken maskine syr du i skind? Den er blevet virkelig flot. ❤

  54. Fantastisk god opskrift til syltet appelsin skal.

    Jeg bruger den gerne op til jul, men også som tilbehør til ostebordet.
    Er begyndt og komme en lille smule hjemmedyrket chili i, det giver et godt lille pift.
    Ellers har den to funktioner her op til Jul.
    Saften bruges som smags forstærker til min hvide-gløgg ekstrakt hvor den oven i bidrager med sødme.
    Og den anden del er appelsin marmelade til frisk bagt brød eller til ostebordet.

    • Tusind tak skal du have Heidi! 🙂
      Jeg blev også overrasket hvad jeg fik ud af den jakke. 🙂 Men den var så lækker i skindet at jeg var nødt til at forsøge at bruge hvert eneste stykke skind 😀
      Mange hilsener,
      Tamara

  55. Er det oregano eller basilikum? I ingredienslisten skriver du oregano, men i forklaringen er det basilikum og paprika du blander i

  56. Jeg skal igang med samme projekt og kan se at du også havde lister på. Må jeg spørge hvad du gjorde ved dem? Havde du dem af? Eller hvordan? På forhånd tak 😊

    • Hej Rikke,
      Tak fordi du kigger med!
      Der er faktisk ingen lister på mit bordplade men den er udformet sådan, at der hvor listerne normalt sidder er der en kant som går op. Den sleb jeg let ned med sandpapir.
      Håber det hjælper og god arbejdslyst!
      Mange hilsener,
      Tamara

  57. Det vil jeg prøve!
    Tips! For nogle år siden havde jeg to lækre skindjakker, som var udtjent; de blev til den lækreste skindfrakke til vores dengang to-årlige datter! Og så lige med rødt satinfoer, naturligvis ;D
    Hilsen Stine

  58. Jeg er imponeret over så meget du kan få ud af. Hvor er den fin. Det kræver også noget at finde jakker med mange effekter på, jeg finder mange jakker rigtig billige men syntes ikke der er så mange spændene effekter på. 🌹🎒💼

  59. Hejsa, jeg har lige lavet din tomatmarmelade, og tilføjet lidt ingefær, den er bare blevet rigtig god – dog meget sød, så man kan vist roligt halvere sukkermængden. Tak for god opskrift 🙂

  60. Den er så fed 👌🏼 Ville ønske jeg var en haj til at sy, for så havde jeg helt sikkert begivet mig ud i projekt bumbag 🙋🏼

  61. Hej,
    Jeg er vild med din budbringer taske – men allerhelst i skind i det lidt rå look , som nogle af dine City bags er i. Hvis du falder over en sort eller koksgrå nubuck jakke, så ville jeg blive glad for en sådan taske. Og hvis foret fx kunne blive ensfarvet i fx koksgrå ?
    Mange hilsner Annette

  62. Uh jeg er fristet til at ofre den lækre skindjakke der hænger i skabet….. Hvad vil det koste at få den lavet til en taske? Du får frie hænder.

    • Hej Marianne,
      Det kommer an på hvad det er for en taske du forestiller dig. Vil du være sød at skrive en mail til mig med hvad du vil have og med billedet af din jakke så tager vi den derfra.
      Mange hilsener,
      Tamara

  63. Den er. Så fin og nogle spændende detaljer. Jeg bliver aldrig træt af at se dine kreationer, og drømmer om at lave en selv, men jeg syntes ikke det jeg har forsøgt har lykkes helt godt nok. 😀 (Endnu)

  64. Flot farvesammen sætning og mange små detaljer som giver det ekstra pift. Hvor køber du de stor flotte metal ringe du bruger på flere tasker?

  65. Igen en rigtig flodt og spændende taske fra dig 😀 Har du selv syet de paspolerede lommer jeg kan ikke se dem på jakken.
    Ang ingefær snaps jeg bruger 4 såk rørsukker så er den go😜 Jeg køber både ingefær og gurkemeje i Bazar vest så er det friske.

    • Tusind tak Heidi!
      Jo, jo, lommerne er på jakken, kig lige ved siden af ærmene, de gemmer sig lidt men de er der 😉 Jeg har bestemt ikke syet dem selv 😀
      Næste gang jeg er i Århus må jeg tage på Bazar Vest, men mon ikke min lokale grøntsagshandler har dem også?
      Mange hilsner,
      Tamara

  66. Endnu en flot taske. God bedring. Tror da at du skal til at drikke en snaps hver morgen, lavet af ingefær, gurkemejerod , citroner og lidt rørsukker , jeg har ikke været forkølet siden jeg startede med at drikke det hver morgen for 1 år siden. Skriv hvis du vil have opskrift.

  67. Hej Alle!
    TUSIND, TUSIND TAK for alle lykønskninger i går 🙂
    Det har virkelig varmet mit hjerte <3
    Og TUSIND tak fordi I følger med hvad jeg viser og skriver her 🙂 Det er jeg virkelig glad for <3
    Min maskine holdte fri i går selvom tankerne fløj af sted med nye ideer 😀 Jeg havde en dejlig dag med min familie 🙂

  68. Jeg har mange gange de sidste dage været inde på din hjemmeside – for at lade mig inspirere til selv at komme i gang. Det er vel ikke sådan, at du af og til laver et taskekursus – for så er jeg MEGET interesseret 😉

  69. Endnu en flot taske, behandler du dine tasker med voks når de er færdige så læderet bevare sin glans og udjævner evt. farve forskelle når du anvender forskellig rester?

  70. Endnu en rigtig fed traske fra dig😎👍 Velkommen hjem fra ferie nu kan vi igen nyde din kreativitet. 😊😊

  71. Hej
    Har lige været inde at tjekke dine smarte hjemmesyede tasker. Du er supergod til det.
    Jeg har selv syet en del tasker, men mange kommer min symaskine til kort i det tykke materiale.
    Hvilken maskine syr du på?

  72. Skøn taske 👍🏼😘Underviser du i taske syning ? 😊 Kunne godt tænke mig at prøve men skal da lige lærer nogle teknikker hvis det bare skal se rumlige ud 😉

  73. Wouw, super fed 👏
    Hvor køber du nitterne henne? Har ledt efter dem både i stof og stil og stof 2000.

  74. Super fin og det giver god mening at have den i den størrelse og at den kan bruges på anden måde også💼👜🎒 jeg har set en fed rygsæk på Pinterest som også kan bruges som skulder taske, den vil jeg gerne prøve kræfter med når jeg bliver go 😜😜

  75. Den er simpelthen så fed, hvad bruger du til af sy med det ligener ikke alm sytråd, er det knaphuls tråd? Måske det ville være en ide af skrive din kritisk af syvejledningen til stof 2000.

    • Hej,
      Tusind tak skal du have!
      Jeg bruger en meget tyk tråd som kan kun bruges med en symaskine beregnet til skind og tykke stof.
      Mht kritik og Stof2000 ved jeg ikke rigtigt. Jeg er ikke den eneste som klager og deres vejledninger er generelt dårlige.
      Mange hilsner,
      Tamara

  76. Vil du skrive hvad din tandlæge i Polen hedder ? Evt. hans adresse, tlf.nummer og mailadresse ?
    Ham kunne jeg godt tænke mig at besøge.
    Mvh Sonja

  77. Er i gang med at lave rygeost og har tit tænkt på om man ikke også kunne bruge vallen til noget 🙂 Så nu er der to brød i ovnen!
    Tak for en nem og god opskrift! 🙂

  78. Tusind tak for alle jeres kommentarer både i går og i dag. Jeg havde simpelthen ikke tid til at besvare dem og jeg håber at I kan bære over med mig 🙂
    Jeg er simpelthen så glad for at I både liker og kommenterer 😀

  79. For pokker da hvor er den fed. Hvis du holder kurser er jeg med 😉 Bor i Randers området men køre gerne

    • TUSIND TAK Tine. Som jeg plejer at sige, så kan vi altid finde ud af noget hvis I selv finder lokaler og andre der er interesseret. Jeg har desværre ikke mulighed for at organisere det hele selv.

  80. Åh altså. Det er min ultimative ynglingsfarve. Ville være meget interesseret hvid den kun havde een hank. Jeg kan ikke enes med to hanke. Den skal kun bruges crossbody.

  81. Endnu en rigtig flot taske fra dig, jeg sidder her og nyder solen på min båd og der er ikke plast til den slags sysler men der kommer nok en dag med gråvejr😊⛵️⛵️

  82. Hej. Først vil jeg lige endnu engang sige at det er så fede og flotte ting du laver.
    Jeg har lige nogle spørgsmål til dig. Ang dit logo mærke, hvor har du fået det lavet???? Så kan jeg se på flere af dine tasker at du bruger lomme åbningen fra jakkerne, beholder du da foret fra jakkerne, eller sætter du noget nyt i???
    Mvh. Lillian

    • Hej Lillian,
      Tusind tak skal du have!
      Jeg designede logoet selv og fik det fremstillet hos nogen jeg kender i Polen.
      Mht. lommer så afhænger det hele af hvor meget jakken er brugt, nogle gange skifter jeg dem og andre gange ikke.
      Håber du fik noget ud af det 🙂
      Mange hilsner,
      Tamara

  83. Hej Tamara,
    Jeg blev helt vild glad, da jeg så denne på din side😍 – og vil også gerne bestille en lignende taske, gerne endnu mindre: 20x15x10 cm men i samme læder + for (det er nemlig det samme, ihvert fald foret, som den sorte læsertaske, jeg købte af dig) – og den er superflot, og stærk😍👍 Hvis der kan komme en lang rem på, vil jeg bruge den som en lille cross😊

  84. Eauuuu den er virkelig skøn 😀👌 har du en pris på denne ? Du sælger dem vel ?
    Kh Annette

  85. Hej Tamara. Rigtig flotte ting du laver. Jeg er helt vild med dine tasker og laver selv mange kreative ting. Jeg vil spørge dig om du underviser i at sy tasker? Jeg har så mange forskellige læderjakker sælskind og skindrester fra en fabrik som kunne blive til flotte tasker, men jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe det an. Jeg har den samme symaskine som du har og har også erfaret at den ikke rigtig kan sy i de tykke sømme. Derforuden har jeg en gammel Elna og en industrimaskine. Jeg bor i Ebeltoft og vi har et egnet lokale, min mands værksted, i forbindelse med vores bolig hvor undervisningen kunne foregå. Vi har maskinstrikningskursus i værkstedet et par gange om året så det er et super lokale til undervisning. Jeg kan godt skaffe nogle andre interesserede til kurset. Jeg har også selv en blog. (anneliseskreativiteter.blogspot.dk) Håber at høre fra dig.
    Venlig hilsen Annelise

  86. Så flot. 🙂 imponerende du har overskud..nå nej man slapper jo af med sin hobby. 🙂 Tak for et super kursus du leverede her i Roskilde i går. Skønt at hilse på dig og lære nogle af dine gode teknikker. 🙂

  87. Du kan da bare det der 😁😀 jeg syer også tasker ind i mellem, men må gå rundt om stoffet, eller jakken flere gange, inden jeg “tør” gå i gang med at klippe/skære, hvordan overvinder du dog skrækken for at klippe forkert 😉😅

    • Tusind TAK skal du have!
      Jeg har nu syet næsten 100 tasker (!!!) så skrækken er væk 😀 men jeg kan da selvfølgeligt tænke, engang imellem, om det går med hvad jeg har tænkt mig og det går det som regel 😉 Men jeg indrømmer gerne, at ikke alle mine projekter bliver færdige, nogle bliver lagt væk og venter på nye ideer 😉

    • Hej Helle,
      TUSIND TAK!!!
      Jeps, jeg fik din mail men har først haft tid til at se alle billeder nu da jeg ikke kunne åbne dem på min telefon.
      Det er godt nok nogle imponerende tasker du laver! 🙂
      Jeg kan godt lide dem alle! 😀
      Mange hilsner,
      Tamara

  88. Hej …..jeg er helt vild med dine taske……specielt at det er gamle jakker osv de bliver syet af. Så kommer det ……kan man få dig til at sy en taske af en jakke som man selv kommer med??? Eller er der et kursus her i Jylland på et tidspunkt ??
    Hilsen Mette

    • Tusind tak skal du have Mari-Ann!
      I princippet sælger jeg dem ikke men hvis det er denne taske her du er interesseret i kan jeg sagtens tegne mønstret til dig og sende det med posten.
      Det vil koste kr 50 plus porto.
      Skriv en mail til mig hvis du er interesseret.
      Mange hilsner,
      Tamara

  89. Du laver de fedeste tasker. Jeg syr også selv tasker af genbrugs skind, og jeg bliver meget inspireret af at se på dine 👍

        • Hej Helle,
          Der hvor du skriver kommentar har du en knap der siger: “Browse… ” Du kan klikke på den og vælge billedet du ønsker at vise på min hjemmeside 🙂
          Jeg har fået billedet men det vil være meget bedre hvis du selv kan vedhæfte dem her 🙂
          Mange hilsner,
          Tamara

  90. Jeg får næsten mod på at lave sådan en taske. Bruger du et mønster og syr stoffet sammen så det passer dertil. – Eller omvendt bruger du størrelsen på de stofstykker du har og passer mønsteret til herefter?
    Hvad er cirka-målene på din taske og vil du lave en tegning af dine mønsterdele

    V.h. Gitte

  91. Hej
    nogle virkelig spændende tasker du får lavet. Kan man købe dine syvejledninger / mønstre.
    Det ville jeg virkelig gerne kunne.

  92. Du laver simpelthen så mange flotte tasker! Vildt imponerende! Hvor finder du mønstre til dine tasker? Eller laver du selv dine mønstre?

  93. Flot taske. – 8 damer her på egnene har travlt lige nu med at sprætte jakker op. De skal være klar til næste lørdag, hvor Tamara kommer i Egense Husflid og viser, hvordan man syr disse flotte tasker. – Kurset er fuldt optaget.

  94. så fin Tamara 🙂 når du får tid en dag så ønsker jeg mig nærbilleder af hvordan din rem er syet sammen og hvordan din lynlås er syet fast. 2 områder der driller mig så jeg mangler inspiration 🙂

  95. Jeg synes det er så spændende hvordan du får tasker ud af en gammel skindjakke! De er så flotte. Jeg drømmer om en dag, hvor du viser trin for trin hvordan du griber det an. Fra du køber jakken til de overvejelser du gør dig når du skal placere mønsterdelene, og hvordan du syr i det og med hvilken nål og tråd. Jeg krydser fingre! ☺️

  96. Hejsa – glæder mig til at prøve den. For ca. 1/2 år siden var jeg i Szczecin, her besøgte jeg markedet Manhatten – her er der et lille sted, hvor mest polakker sidder og spiser og drikker øl. De har bla. vildsvin på spyd – og så en fantastisk gullasch suppe – til 14 kr. – den opskrift kunne jeg godt tænke mig 🙂

    • Hej Thomas,
      Jeg er i Szczecin et par gange om året og jeg tror, at jeg kender det lille sted du omtaler 🙂
      Næste gang jeg er der skal jeg nok prøve at spise gullash supen hos dem og måske gøre kunsten efter 🙂
      Jeg glæder mig til at høre om det lykkedes dig at lave min gullash indti da 🙂
      Mange hilsner,
      Tamara

  97. Jeg følger dig og de fantastiske tasker😊. Vil du fortælle mig hvilken symaskine du bruger til at sy taskerne med?. En alm maskine eller en ‘skomager’ maskine?

  98. Har du prøvet at sprøjte den med rodalon?
    Kan købes i sprayflaske. Har brugt det på en kamelskindstaske, som ikke var skøn at lugte til

  99. Når du skriver at du bruger tyk tråd, er det så den tråd som Stof og Stil anbefaler til oplægning af cowboybukser ?

    • Hej Dorte,
      Den er tykkere, nok dobbelt så tyk. Den kan du ikke bruge i en almindelig symaskine.
      Jeg en nemlig begyndt på at sy på en industrimaskine efter at have slidt to maskiner ned. 😉
      Men du kan sagtens bruge denimtråd eller to tråde, bare du ikke gør det i undertåden.
      Håber det lykkes 🙂
      Mange hilsner,
      Tamara

  100. Smuk, du er meget i mine tanker med dine smukke tasker, så meget så jeg tænkte højlydt på dig i går i en genbrugs butik, da jeg så et meget flot skindjakke med smukke detaljer ned langs ærmer og på lommerne 😉

  101. Tusind tak for din hjemmeside!

    Jeg har en polsk mor og rejste derfor til Polen ca. 2 gange årligt. Efter at jeg er blevet ældre og flyttet hjemmefra, er det dog ikke så ofte længere. Men jeg er så på den måde vokset op med polsk mad, og jeg vil så gerne have at min kæreste nu skal prøve. Idag har jeg så utrolig meget lyst til de her kartoffelboller, og ville prøve lykken ved at google (Jeg kan læse forholdsvis meget på polsk, men jeg må indrømme at jeg ikke kan overskue at læse en hel opskrift på polsk). Så du har lige reddet min dag! Imorgen skal vi have kartoffelpandekager, også med hjælp fra din hjemmeside 😀

    • Hej Sabina!
      Tusind tak for din kommentar! 🙂 Jeg elsker at vide, at der er nogen derude som finder min side brugbar og har mod på at prøve mine opskrifter 🙂
      Jeg håber at det lykkedes dig og at du vender tilbage og fortæller hvordan det gik 🙂
      Mange hilsner,
      Tamara

    • Jeg er ved at sy 100+ af hjerter og juletræer til at hænge i patchwork, et par PW-tæpper, nogle strikkede tæpper, hæklede grydelapper, dækkeservietter i PW og et par juletræstæpper. Skal være færdige til kræmmermarked om 14 dage i Hornbæk. Håber at kunne sælge noget og tjene til julegaverne. Havde håbet at kunne nå nogle tasker også efter dit inspirerende kursus i Odense, men det må blive næste år. Ha det godt 😃

  102. Flot taske, men hold da op en jakke. Jeg tror, jeg ville have haft flere betænkeligheder ved den jakke, så det er dejligt at se de muligheder, du ser i noget, der for mig ikke er specielt kønt.

  103. Jeg syns de boller er fatastike så dejlig dej og rigtig luftig de smag så godt men hvordan kan det være at der skal blive 36 bolle jeg fik kun halvdelen

    • Hej Ronja,
      Tusind tak skal du have 🙂
      Jeg tror at det kommer an på hvor store man laver dem.
      Jeg plejer at lave dem ret små da de vokser meget og de er nemmere at håndtere når de er mindre.
      Mange hilsner,
      Tamara

  104. Jeg har altså lige fundet din blog og hold da op hvor er du bare god til at lave tasker. Jeg kan se, du også sælger dem. Er denne solgt? Hvis ikke, hvad er målene og hvad er prisen?
    Mange hilsner
    Malin

  105. hej jeg har flere gange været på besøg i polen. nu søger jeg opskrifter på de hvidkålssalater de serverer dernede, de er let syrlige men hvidkålen er rå. de smager pragtfuldt. håber dukan hjælpe.
    hilsen Elsebeth

    • Hej Elsebeth,
      Jeg ved godt hvad du skriver om 🙂
      De er nemlig meget gode og det er en af de ting jeg savner her i Danmark 🙂
      Jeg vil prøve på at lede efter en opskrift og skriver den her 🙂
      Mange hilsner,
      Tamara

  106. Åh du var i mine tanker i dag ,da jeg så to skindjakker i en genbrugsbutik. Mine tanker var at hvis jeg havde kunnet sy tasker ville jeg bestemt have købt begge jakker da de havde fine detaljer begge to.

  107. Hvor syr du bare mange flotte tasker ☺
    Den her kan jeg godt forstå du vil have svært ved at skille dig af med, den er bare for lækker 😊

  108. Hej. Jeg vil høre om du syr denimtasker på bestilling? Har et billede af en som jeg godt kunne tænke mig 😊 mvh. Hanne Petersen

  109. Den ser så skøn, lækker og blød ud. Som altid er det en fornøjelse at se dine kreationer. Du er en sand mester med øjne for de mange detaljer der er i de gamle jakker/frakker som venter på at blive omforandret til så skønne tasker. Smukt arbejde.👍👍

    • Tusind, tusind TAK Lone!
      Jeg er virkelig glad for at du kigger med 🙂 og for at du vil give din mening til kende 🙂
      Jeg sætter virkelig pris på alle de kommentarer jeg får her 🙂
      Hav fortsat en dejlig weekend 🙂
      Mange hilsner,
      Tamara

  110. Hej. jeg vil også gerne deltage i et kursus. Bor i Sønderjylland. Men det er nemt at komme til Odense.
    mvh Lone Nielsen

  111. Hej – vildt smukke tasker!! Kan man sy på almindelig symaskine – blot med anden nål (og tråd?)?
    Og holder du kurser?
    Mvh en ny fan 😄 Maria

  112. Efter at jeg har set på dine flotte tasker og købt mønster af dig. Måtte jeg bare prøve, gik på genbrug fantastisk en super flot jakke, men med et lille hul, derfor ar den meget billig. Her er resultatet. Tak for atdu deler med os

    • Hej Rikke,
      Jeg går ud fra at du så mit indlæg på facebook. Facebook har bestemt sig for at hente en ældre version af indlægget, jeg ved simpelthen ikke hvorfor, men på min hjemmeside er titlen rettet.
      Mange hilsner,
      Tamara

  113. Fra først taske du viste, har jeg været forelsket i alle dine tasker. Du har en stor fan i mig 😀 tak for at du deler med med os

  114. hej hvor er de nogle fede tasker… laver du evt taske på bestilling af en jakke som kunden kommer med.. ????

    • Hej Karen,
      Tusind TAK skal du have 🙂
      Ja, jeg har prøvet det nogle gange efterhånden, så svaret er ja. 🙂 Du må gerne kontakte mig på mail tamara @ hverdagensbedrifter.dk eller send en besked på facebook hvis du er interesseret.
      Mange hilsner,
      Tamara

  115. (Y)
    Jeg har faktisk en bog om tasker, og der er sandelig også et mønster på en shopper. Egentlig er der to – Big shopper og small shopper.
    Jeg tror, jeg liiige vil studere mønster og syanvisning lidt mere indgående.

  116. Hej Tamara!
    Det er så super flotte ting du laver.
    Jeg arbejder selv en del i pels og skind, ja og alle mulige stoffer. Hvilken symaskine har du til at sy med i de lækre jakker??

    Mvh Lillian

    • Hej Lillian,
      Tusind tak skal du have 🙂
      Jeg har en Pfaff Quilt Expression 4.0, den er ikke så god til at sy i læder, driller meget, nok fordi de elektroniske maskiner egner sig ikke til flere lag tykke, hårde materialer. Nu har jeg så taget konsekvensn af det og fundet en brugt Bernina 210 som, ifølge forhandleren, sagtens kan klare det Pfaffen ikke kan 🙂 Så den glæder jeg mig til at begynde at sy på 🙂
      Hvad syer du selv på? Bruger du en speciel maskine til pels?
      Mange hilsner,
      Tamara

      • Hej Tamara. Tak for svaret.
        Ja jeg syr selv. Jeg har en rigtig pelsmaskine, men man kan også godt sy en del pels på alm maskine. Jeg har en Pfaff creative sension pro. Det er også en broderimaskine. Den kan også have svært ved at komme igennem tykke lag. Så jeg overvejer at købe en alm maskine uden elektronik. De skulle kunne klare det. Jeg vil se om jeg ikke kan få lavet et par tasker, har to jakker til at ligge. Det er bare lige det med tiden. he he . Men en rigtig fin blog du har. Skal nok kikke forbi en del gange. Fortsat go dag til dig.
        Mvh. Lillian

  117. Jeg beundrer dine tasker.Smukke også genbrugstanken er dejlig at se.Du er bare så dygtig.og kreativ.

  118. Jeg kom til at tænke på, har du rester tilbage til evt at kunne sy en lille pung til t have i tasken, du ved til en kvindes personlige ting, bind, læbestift mv?
    Så vil jeg nemlig gerne have en sådan?

  119. Så er tasken modtaget og jeg er glad! 👏🏼
    Tasken og jeg kommer til at opleve meget sammen på vores vej udi sommeren. Mange tak!

    Eva

  120. Hej. Jeg er meget forelsket i dine tasker. Jeg har selv lavet nogen af genbrugsskind, men vil rigtig gerne på kursus hos dig hvor jeg kan lære at “se” de forskellige muligheder en brugt jakke har.
    Hilsen Jette

    • Hej Jette,
      Tusind tak skal du have! 🙂 Og tusind tak fordi du skriver 🙂
      Jeg har prøvet på at arrangere et kursus men blev desværre nødt til at aflyse da jeg ikke fik nok tilmeldinger.
      Jeg ved ikke om jeg prøver en gang mere i fremtiden 🙂
      Hvor er din taske fin! 🙂
      Mange hilsner,
      Tamara

  121. Og jeg har faktisk også en anden, meget flot jakke, som jeg købte længe siden. Den ligner den røde men er orange-brun. Lækker, lækker sag som jeg tror bliver til endnu en shopper eller taske på ét tidspunkt 😀

  122. Super flot. Jeg har syet én taske af en gammel jakke. Nu har jeg købt to jakker for næsten ingen penge og to, hvor den ene også er rød, til alt for mange penge. Det bliver spændende at komme igang. Jeg kan desværre ikke deltage i dit kursus, da jeg skal forberede eksamen og min datter har fødselsdag den 31.

  123. Ha! Zastanawiam się, czy w dk też jest jakiś odpowiednik naszych truskawek z makaronem. Wklepałam w googla – jest… Twój przepis 🙂
    Chyba zrobię dzieciom do przedszkola na urodziny córki.

    Pozdrawiamy z Herning 🙂

    • Hej Edyta,
      Nie 🙂 Nie ma 😀
      Namowilam kiedys kolezanke z pracy by zrobila. Jej nie za bardzo smakowalo ale dzieci za to spalaszowaly 😀
      Czasami warto pokazac im cos innego niz w Danii 🙂 Moje dzieci uwielbiaja, maz mniej 😉
      Pozdrawiam,
      Tamara

  124. Hej
    Jeg bor i Horsens og vil gerne på taskekusus, jeg arbejder desværre 31.5, så er interesseret hvis du holder et en anden gang 😀😀

    • Hej Rikke,
      Tusind TAK skal du have 🙂
      Nej, den er ikke til salg 🙂 Ikke nu i hvert faldt da jeg gerne skal have nogle tasker til at vise frem når jeg skal holde et “Sy en taske” kursus 🙂
      Mange hilsner,
      Tamara

  125. Jeg skal have besøg af mit søde barnebarn Emilie på 12, der tager toget herover. Vi skal vistnok sy en taske til hende, og hvis øvelsen lykkes, får du et billede af frembringelsen.

  126. Åååååh nej, Tamara, lige præcis den søndag er jeg på et andet kursus 😥 Håber meget, at du får mod på at afholde et kursus mere senere 😊 Fedt, at du har taget udfordringen op 👍 Hav en super hyggelig dag 😊

  127. Hvad gør du så med alle de tasker? Sælger du dem eller giver dem som gaver? Eller har du bare et MEGET stor klædeskab 😀

  128. Mega nice! 👌 Er selv igang med at lave en shopper fra min gamle jakke – takket være dig. Man kan ikke lade være med at være inspireret. 😄

  129. Hej Tamara. Er super glad for min taske, den er dejlig rummelig og flot syet og jeg bruger den dagligt. 🙂 Knus Lone

  130. Hvor er den fantastisk! Hvad er prisen tasken? (har også spurgt på instagram ☺️)
    Venligst Anne

  131. det er bare så lækker en taske, er så glad for den. Det bedste er selvfølgelig tasken, men også tanken om at det er genbrug på den fede måde

  132. Jeg er så den lykkelige ejer af den ovenfor viste shopper af ruskind og denim 🙂 Og ja jeg er rigtig glad for den, lækker blød og rigtig flot syet (er datter af en skrædder). Lækre detaljer som de store lommer på siderne med en meget smal kant denim, indvendige lommer, 2 med knap, dobbelt syninger osv. Og overrasket over hvor hurtigt jeg fik den ! Jeg æææælsker min shopper og vi skal nok få mange gode år sammen ! 🙂

  133. Modtog i dag min skønne shopper fra Tamara. Og jeg elsker den❤️ Vi kommer til at tilbringe mange timer sammen – den og jeg! Kvaliteten er i top og jeg er vild med at det er genbrug! Det bliver ikke sidste gang jeg handler. Hos dig, Tamara

  134. Er det muligt at bestille en denim strandtaske/stor pusletaske noget lign.den du har i mål 43×43 til 200 kr.
    Jeg ville gerne have den i målene 70×50.
    På forhånd tak.
    Vh.Nana.

  135. Hej Tamara
    Jeg kan fortælle, at der hvor jeg kommer fra, nemlig Estland, laver vi også millionbøf! Velbemærket uden madkulør. Alle børn ELSKER det i Estland!
    Mvh Liis

  136. Så faldt jeg lige over din opskrift på pulled pork. Jeg er også glemsom, men i dag havde jeg fået taget en nakkesteg ud. Det er søndag og jeg ville gerne slappe/strikke og se udsendelse med Vivian Høxbro.
    Hustanden består af to drenge på 11 og 14(næsten) og så min mand og jeg. Mine hankøn skulle være forkælet mhp på mad. Så nu skal din opskrift stå sin prøve.
    jeg havde en rest purrerede tomater, der kom hvidløgsfed i, der blev krydret med røget paprika, og god barbecue krydderblanding. Herefter 1 gulerod, 2 porrer og 2 stænger selleri over nakkestegen. Nakkestegen var ikke helt lille, den fyldt faktisk det meste af gryden, og den var tøet op.
    Hele herligheden kom i oven kl 12 ved 150 grader. Nu kan jeg så slappe af med mit strikketøj, se tv og glæder mig til duften vil brede sig i hele huset.
    Skriver senere for at informere om herrernes bedømmelse.

  137. Hej Tamara.
    Jeg har i dag prøvet, at lave dine bacon ruller af kyllingefars (færdiglavet) , uhm de blev gode. Nu glæder jeg mig til, at prøve dine opskrifter af. Mvh Alice

    • Hej Sara,
      🙂 Tusind TAK! 🙂

      Jeg ved ikke om jeg kan svare helt præcis… Vi er to voksne og et barn på snart 7, og portionen er for stor til én gang aftensmad.
      Jeg plejer altid at sige, at 500 g kød burde være nok til to dage, til os tre.
      Håber det har hjulpet lidt 🙂

      kh,
      Tamara

  138. Hej ‘

    Er det LCHF at bruge gulerødder, æbler, sukker ?? Jeg skal godt nok tabe mig men det er måske mere til de liberale lchf spiser ???

    Det kunne være fedt hvis du skrev hvor længe ting kan holde sig eller om det kan fryses som f.eks. de æggemuffins med bacon og pølser …

    Hilsen Pia

    • Hej Pia,
      Denne salat er ikke LCHF.
      Jeg begyndte min blog lang før jeg opdagede at LCHF eksisterer, så man kan ikke regne med at alle opskrifter er LCHF 🙂
      Du kan dog nemt omdanne salatten til en liberal LCHF salat hvis du erstatter sukker med sukrin.

      Mht æggemuffins så blev de spist med det samme 🙂 men jeg vil tro, at du sagtens kan have dem i køleskabet i nogle dage.
      Jeg plejer at lugte til maden der står i køleskabet, dufter den rigtigt så er den spiselig 🙂
      Om du kan fryse æggemuffins? Prøv! 🙂 Jeg vil gerne høre om det lykkedes 🙂
      Hilsen,
      Tamara

  139. Stort tillykke med jakken. Den er virkelig flot, – en rigtig klassiker, som du selv nævner. Jeg kunne forestille mig den sammen med et par lidt pæne og forholdsvis lysblå jeans, en hvid skjorte og et smart tørklæde. Men jeg har altid fundet, at lysblåt og brunt er flot sammen.Håber, du fåt mange komplimenter for den.

  140. Jeg kangodt forstå, du får problemer med de sidste to bagels i en dobbelt portion, når du rører gæren ud i sukker. Du overfodrer nemlig gæren på den måde, og så går den grassat. I værste fald klasker dejen sammen med sukkerrørt gær.
    Det bedste er, at røre gæren ud i lunkent vand. Dette lærte jeg allerede i min tidligste barndom af min far, som er bager, og nu langt oppe i 90erne.
    Men jeg vil prøve at lave bagels efter din opskrift, for min mand bliver så glad, når jeg plejer hans jødiske gener lidt. 😀

    • Kære Victoria,
      TUSIND TAK for dine kommentarer 🙂
      Min mormor rørte altid gæren i sukkeret og jeg syntes også det virker meget godt i boller og kager, men åbenbart ikke hvis man laver større portion bagels, det tager formentligt alt for lang tid 😀
      Næste gang jeg skal til at bage bagels vil jeg prøve at gøre det efter din anvisning 🙂
      Mange hilsner,
      Tamara

  141. Hej Tamara, jeg har også polske aner, – derfra mit Millbrath, som egentlig betyder “kære bror”. Min mormor var af taterslægt (fastboende danske sigøjnere), og min mad-læremester. Da jeg lærte at lave æblekage hos mormor, fandtes æblekagerasp ikke som produkt, så det blev lavet af almindelig rasp og sukker, der blev ristet i letbrunet smør. Senere begyndte jeg at kommer revne mandler i også, for det smager endnu bedre end med makroner, der ofte har marcipansmagen fra en syntetisk essens.
    Min mor lavede også æblekage, men hun havde altid for travlt, når hun skrællede æblerne, så der kom “stikker” i æblemosen. Og æblemos skal det være til æblekage, altså æbler kogt til mos i meget lidtvand, så man ikke behøver ajævne det som men gør med æblegrød.
    Og lige til slut: hvor er dine tasker og indkøbsposer flotte. Som gammel håndarbejds-og husholdningslærer nyder jeg, når yngre mennesker er så dygtige og initiativrige, som du er.
    Mange venlige hilsner,
    Victoria

    • Hej Marianne,
      Du kommer mig simpelthen i forkøbet 🙂 Jeg har lige spekuleret på hvad jeg kan bruge, om sukrin ville være god til formålet? 🙂
      Men jeg må bare prøve med kokos sukker. 🙂
      Tusind tak for din kommentar! 🙂
      KH
      Tamara

  142. Hej
    Jeg har lige lavet dem og nørj hvor er de lækre 😀
    Kan ikke vente med at servere dem for bedsteforældrene i morgen 😀

    Mvh. Ida

  143. Fantastisk lækker kage, alle var vilde med den og den forsvandt som dug for solen (lidt for hurtigt) 🙂 Og tak for en go blog, jeg skal da prøve mange andre opskrifter

  144. Hej!

    Jeg opdagede din blog igår, fordi jeg havde noget valle i køleskabet, som jeg ville bruge i brød. Jeg fandt så din opskrift på det lækre grovbrød. Det er ikke sidste gang, jeg har bagt det, for det er super godt. Jeg fik så også lyst til at prøve den polske hvidost, så den står nu på køkkenbordet og drypper af. Har smugsmagt lidt, men glæder mig, til den er færdig. Tak for opskrifterne.

  145. Hej
    Sikke nogle fantastiske lækre og gode vafler, den ene af mine piger
    udbrød fuck… mor hvor er de gode, det var de bedste vafler hun havde fået og jeg er kun enig med hende… virkelig lækre. Tak for en dejlig opskrift.
    det er en rigtig hyggelig side du har
    Venlig hilsner fra Ulla

    • Hej Ulla,
      Tusind tak fordi du gav dig tid til at skrive 🙂 Det varmer om hjertet at vide, at mine opskrifter kan bruges 🙂
      Jeg har bagt disse vafler de sidste 25 år og er stadig selv vildt med dem. De følgte med dengang jeg købte min første vaffeljern 🙂
      Hilsen,
      Tamara

    • Hej Pernille,
      Det har jeg godt nok aldrig prøvet, den forsvinder altid lige så snart den er lavet 🙂 og så er den meget nem og hurtig at lave.
      Men jeg vil tro, at du sagtens kan fryse isen og tage den ud 30 minutter før du vil spise den.
      Hilsen,
      Tamara

  146. Superlækre knækbrød, det er en god ide med loppefrøskaller i, da de hænger bedre sammen. Da jeg ikke tåler sesam erstattede jeg dem med hakkede pinjekerner, det fungerer og smager fantastisk. Venlig hilsen Lene

  147. Jeg har også lige fået så en smart småkage presser 🙂
    Kan jeg få en hurtig vejledning for hvordan man bruger den 🙂

    Jeg forstår det ikk helt og får kun mine lavet runde..

    Hvordan sætter jeg den sammen og hvor skal metal mønstret sidde henne..

    Håber du kan hjælpe vil være super dejligt 🙂

    • Hej Katrine,
      Det er da fedt! 😀 Håber du bliver glad for den! 🙂
      Ser din ud lige som min? Hvis den gør så er den ikke så besværlig at bruge 🙂
      Du skal putte dejen i røret, derefter sætter du metalmønstret på den ene side og afslutter med at skrue ringen på.
      På den anden side skal du have stangen helt ud og indstille “tænder” på hvor meget der skal kunne komme ud af sprøjten.
      Giver det mening?
      Hilsen,
      Tamara

      • Mange tak for svaret, må prøve igen..
        Men syns jeg gjorde det som du siger men kunne ikke trykke noget ud af den overhovedet..
        Er det fordi dejen skal være en del flydende ?
        🙂
        Men ellers tak for svaret tror nok jeg bliver glad for den, når jeg får den til at virke 🙂

        • Hej Katrine,
          Dejen skal ikke være flydende. Slet ikke. Kan du i det hele taget se, at stangen med “tænder” bevæger sig?
          Jeg havde samme problem i starten men så fandt jeg ud af, at jeg ikke skal bruge bagepapir på pladen men bare smøre den med fx. smør.
          Du skal også have endestykket helt på pladen, ja, faktisk skal den røre pladen, så kan det der kommer ud klistre sig til pladen.
          Prøv evt. at trykke to gange i første omgang.
          Håber det giver mening.
          Hilsen,
          Tamara

  148. Hej Tamara
    Jeg har prøvet dine Baconruller, men havde kun hakke okse hjemme, men de blev fantastiske alligevel, jeg stegte løg, porre, champignon og kom ½ delen af det i farsen, samt porre og resten af blandingen i bunden af fadet og fik squash spaghetti og tomater til. ALT er spist op 🙂
    Helle

  149. Hvor ser den ret lækker ud. Den vil jeg prøve i aften da vi skal grill.:-) sikke en fin blog du har 😉 mvh tanja

  150. I stedet polsk hvid ost kan bruges marscapone. Jeg ville gerne lave denne kage til mine børnebørn.
    hilsen

  151. I stedet gær bruger jeg bagepulver og æggehvider pisker jeg til de bliver stiv og blander sammen i dejen.
    hilsen

  152. Har før bagt brød og boller med risengrød, men aldrig fået dem så luftige som disse, rigtig lækre boller.

    Mvh Sarah

    • Stig Bredholt Bahnson, personligt, føler jeg, at jeg har fået mere overskud i hverdagen, husker bedre og fylder lidt mindre 😉 Michael har tabt sig en del og Lucas er bleven meget mere rolig, han kan fx. vente til maden bliver serveret, uden at blive hysterisk, men det er mest i weekendene vi kan mærke det på ham, i børnehaven får han jo alt muligt.

  153. Czy mogłabym się jakoś z panią skontaktować żeby się zapytać o kilka duńskich spraw? Mieszka pani tu już długo i na pewno się pani orientuje.

    Z góry dziękuje

    Barbara

  154. Serce się ściska czytając to.Nie rozumiem jak można być tak podłym?Jak ona mogła coś takiego w ogóle napisać do Twojego męża? Skąd w ludziach tyle zła? 🙁
    Trzymajcie się i głowa do góry kochana.
    Ściskam mocno :*

  155. Har lavet dine klatkager, man skal lige vænne sig til den ret gærede smag kombineret med vanille, det er ikke lige mig, selv om konsistensen er pragtfuld. Amerikanske pandekager må være fra polske immigranter, og så har opskriften udviklet sig.

  156. Næsten som min mor lavede den, hun lavede dejen som en almindelig mørdej og æbler uden kanel.. Men klassisk polsk ret som smager fantastisk! Det med æggehvider gir kagen det ekstra 😉

  157. Hmm…najpierw Navida konfirmacja czyli ziemniaki, sosy,deser, tort itd, nie potrafiłam się temu oprzeć.Pózniej nadeszło lato a z nim wiele pokus takich jak lody, grill i do tego sałatka z ziemniaków,wyjazd na urlop gdzie naprawdę używałam do woli z napojami gazowanymi, lodami, deserami. To co zrzuciłam na lchf powróciło i to podwójnie 🙁
    Czasami myślę nad powrotem do lchf.

  158. Jeg blev vildt positivt overrasket 🙂 Min søn og jeg var vildt skeptiske, da det ikke var en æblekage, vi havde prøvet før. Men den er helt fantastisk! Den smager vildt godt. Tak for opskriften og en helt ny æblekage oplevelse 🙂

  159. Dine boller ser fantastiske ud, men har du ikke glemt noget vædske? Du skriver lidt mælk, men hvor meget. Er lidt mælk ikke alt for lidt til den store portion? Glæder mig til at se dig svar.

    • Kære Christel,
      Mange TAK!!! Jeg glemte simpelthen at skrive hvor meget mælk der skulle til dejen 🙂
      2,5 dl 🙂 Jeg retter opskriften med det samme 🙂
      Endnu engang TAK. 🙂
      Glæder mig til at høre om hvordan det gik med atbage dem 🙂
      Hilsen,
      Tamara

  160. tak for din dejlige side !! Man bliver helt glad af al din smittende livsglæde der oser ud fra disse sider 🙂 Vi skal til fest i Elisabeth kirken i Holbæk på lørdag, hvor den polske menighed vil stå for maden. Vi andre har fået lov til at tage kage med, så jeg tænkte det var oplagt at finde en opskrift med polsk kage : så på lørdag bager jeg din mors verdens bedste æblekage 🙂
    Men vi var i Polen i sommers (min mand er polsk afstamning) og fik de lækreste polske kåldolmer, og ville være eldevilde, hvis du også havde en opskrift på dem ?
    De kærligste hilsner fra os Vivi og Jan Tecza
    viviengholm@gmail.com

    • Kære Vivi og Jan,
      TAK for jeres kommentar! Det er dejligt at høre, at der er nogen rundt omkring som bruger mine opskrifter 🙂
      Håber I skriver hvordan det gik med at bage kagen 🙂
      De polske kåldommere er rigtig gode, det har du helt ret i 😀 Jeg har tænk på dem længe nu, så de dukker op i den nærmeste fremtid 🙂
      Knus,
      Tamara

  161. Ja, velbekomme. Jeg kan se, du også sylter. Jeg gør det ret meget, har efterhånden en trofast købekreds blandt mine kolleger 🙂 ( der er også 60 af dem, så det kan jo blive til noget) I løbet af i år har jeg lavet 14 forskellige slags, samt hyldeblomstsaft. Lige nu er jeg ved at koge marmelade af sharonfrugter med appelsinskal – og saft. Dufter skønt.
    Nå, jeg ville give dig et link til dejlig frisk græskarmarmelade, hvis du skulle have flere græskar i haven. Den er virkelig lækker frisk, jeg bruger lidt mindre sukker end opskriften og ingen ingefær. Prøv at tjekke http://www.mereendmad.dk
    God weekend.
    Hilsen Lonnie

    • Jeg har tjekket opskriften, den ser rigtig god ud men den må vente til næste år, jeg har bestemt mig for ikke at lave mere marmelade i år, jeg har simpelthen lavet for meget 😀
      Har du for resten set den sidste marmelade jeg har lavet? Appelsin/æble marmelade. Den vil jeg varmt anbefale hvis man er til appelsin marmelader.
      God weekend også til dig Lonnie,
      Hilsen,
      Tamara

  162. Hejsa.

    Jeg har netop i dag også købt sådan en presse i genbrugsen 😀
    Jeg var meget spændt på om den virkede. ( dem i netto eller andre steder er simpelhen ikke holdbare nok og hvert år er mine vanilejekranse blevet meget lidt pæne.) Så det er rart at se at den virker…
    Går straks i gang med at prøve og gøre dig kunsten efter.
    Hurra for google.

    Mvh
    Maria

    • Hej Maria,

      Velkommen på bloggen!

      Jeg har nemlig også prøvet én fra Netto eller Aldi engang og den knækkede den første gang jeg brugte den!
      Men hvis du har én der ligner den jeg har så har du gjort et godt kup 🙂
      Den er rigtig god selvom min er lidt løs i det, altså meget nem at skrue delene af som ikke altid er handy. Men jeg kan leve med det!
      Husk, at du ikke må bruge bagepapir på din plade, det bliver umuligt at sprøjte dejen ud, den skal have lov til at klistre til noget.

      Håber at høre om hvordan det gik med at bruge den og bage 🙂

      Hilsen,
      Tamara

      • Hej igen.

        Den er bare super GOD. Og ja den er helt magen til din:D
        Jeg synes den dej du giver her er meget lind så kagerne faldt lidt meget sammen. Jeg har brugt en almindelig vaniljekransedej her anden gang og det blev bedre.
        Nu kan jeg jo slet ikke stoppe med at lege med den igen. Jeg lavede småkager anden gang sammen med min søn Alfred på snart 4 år og det var jo bare et kæmpe hit at han kunne få lov til at trykke og lave så smukke småkager.
        Vi fik prøvet en del forskellige former og jeg synes virkelig der er mange pæne. Især hjerterne… Ved du om der findes nogen slags glasur som godt kan tåle at være på kagerne de 10-14 de måske ligger i kagedåsen? Jeg mener, et hjerte med en fin hvid kant ville jo være fin lige at hive frem fra skabet 😀

        Mvh Maria

        • Hej Maria,
          Godt at høre fra dig igen!
          Ja, børn er helt vilde med at lave kagerne 🙂 Lucas kunne slet ikke stoppe. 😀 Hvis det har stået op til ham, skulle vi bage dem hver eneste dag 😀
          Børn elsker at hjælpe til, bare de får lov til at lave “rigtige” ting, altså være med til at bage, lave mad osv. Det giver dem enorm selvtillid.
          Mine kager faldt ikke sammen, måske er der forskel på melet og indholdet af fugt i den? Opskriften var fra pakken med selve kage presseren og den virkede fint for mig.
          Men jeg vil gerne afprøve din opskrift 🙂

          Jeg har haft succes med at lave glasur af 80 g flormelis og ca. 1 spsk citronsaft.
          Eller bedre:
          ca. 2,5 dl flormelis og 1 æggehvide. Man skal blande melis med æggehviden meget omhyggeligt, så der er absolut ingen klumper. Mængden af flormelis afhænger af størrelsen af æggehviden, så det er muligt at du bliver nødt til at bruge mere end de 2,5 dl flormelis. Glasuren skal være ret fast og må ikke flyde til siderne når du laver et mønster. Den storkner også ret hurtigt. Man skal prøve sig frem lidt.
          Den sidste kan holde sig op til flere uger i kagedåsen, men jeg tvivler på, at de får lov til at blive der så længe 😀
          Håber du kan bruge det til noget.
          Mange hilsner,
          Tamara

          PS Du kan også prøve at bruge chokolade i stedet for glasur. 🙂

  163. Den marmelade ser rigtig god ud, men før jeg prøver at lave den , så vil jeg h om det kan passe at der skal 750 g sukker i. Det lyder lidt vildt til så lidt frugt.

    Det er gode opskrifter du har på din side og jeg glæder mig til at prøve Verdens
    bedste æblelkage.

    Mvh Helle

    • Hej Helle,

      Velkommen her 🙂 Jeg er glad for at du besøger mig 🙂

      Ja, det er rigtigt, ca. 750 g sukker. Når jeg kigger på marmelade opskrifter i de gamle polske kogebøger anbefaler man 500 – 600 g sukker per kg frugt.
      Der er ca. 1300 – 1500 gram frugt i den mængde marmelade jeg har lavet, så der skal noget sukker til, specielt hvis man vil have marmeladen til at holde sig længe og lave den uden konserveringsmidler, da sukker er konserverende i sig selv.
      Du kan også vælge at prøve dig frem, tage først mindre sukker og smage om den mængde er nok for dig. Og hvis marmeladen skal holde vinteren igennem kan du pasteurisere den i ovnen bagefter. Jeg syntes det er et forsøg værd 🙂
      Du skal nok også prøve dig frem med mængden af chilli, da nogle er rigtig stærke og nogle knap så stærke. Det ville være ærgeligt hvis den bliver for stærk.

      Jeg anbefaler virkelig min mors æblekage 🙂 Jeg elsker den rigtig meget! Og det er den bedste æblekage for mig! Altså foruden den klassiske danske gammeldags æblekage som jeg forelskede mig i den første gang jeg smagte den! 😀

      Håber at høre hvordan det gik med det hele.

      Hilsen,
      Tamara

  164. Jeg har lavet din græskarchutney, brugte 2 dl hvidvinseddike, løb tør, og tog så 1 dl æblecider eddike, så den er vel lidt syrligere end din. Jeg synes den smager fantastisk godt. Jeg er ikke specielt glad for græskar, så mine forventninger blev overgået big time. Lavede den for kun to dage siden, så indtil videre har jeg kun smagt den til biksemad, hvor den er perfekt. Jeg tror du ville kunne lide sødtsyltede portulak, hvis du ikke har smagt, skulle du prøve. Smager meget i samme retning, det er jo også en anderledes spændende ting at have i køkkenhaven. Og bladene er rigtig gode i en pande- grøntblanding til pasta.

    • Hej Lonnie,
      Hold op hvor er jeg glad for at høre at du syntes om græskarchutney 🙂
      TAK fordi du gad at dele din efaring med mig 😀
      Portulak har jeg ikke smagt, jeg vil google den og se om det kunne være en af de “must haves” i køkkenhaven næste år 🙂
      Mange hilsner,
      Tamara

  165. Så skulle der laves aftensmad til en mande aften hvor vennerne skulle spille papir og blyant rollespil. Fandt frem til den her opskrift og må sige at det var en stor succes blandt folk. Kan kun anbefale den opskrift, den er hugget og skrevet ned i min private kogebog.

    • Hej Nanna,
      Tak fordi du kigger ind 🙂
      Jeg plejer at regne med, at hver person spiser ét styk brystfilet, så opskriften her er til 7 personer.
      Men det afhænger også af hvor meget du og dine gæster eller familie spiser, der vil altid være nogen som spiser lidt mere og andre som spiser lidt mindre 🙂
      Mvh,
      Tamara

  166. Hej 🙂 det lyder spændende med pesto brød……..men hvor bliver pesto’en af ?

    Hvor meget pesto skal der til brødet ?

    Mvh
    TR

  167. Man får de bedste oplevelser når man bare går på opdagelse. Hvem ved hvad der gemmer sig om det næste hjørne 🙂

  168. Hej Tamara,det ser meget lækkert ud ,jeg vil prøve opskriften når jeg skal have gæster,jeg kan bare ikke printe den ud på den kanal du bruger,så jeg må selv skrive den ned,
    kh,
    Ketty.

    • Hej Ketty,
      Tak! Det smager også lækkert, det kan jeg forsikre dig om.
      Du burde kunne udskrive det hele fra bloggen men jeg har bedt Bodil om at kigge på det i morgen 🙂
      Håber hun får styr på din printer 🙂
      Kh,
      Tamara

  169. ja det er rigtigt, Finns karbonader er de bedste, han begyndte at lave dem på den måde, da han var i Marinehjemmeværnet, hvor de skiftedes til at lave mad, så jeg bruger også den opskrift.

  170. Pingback: Grøntsagssuppe med hjemmelavet kødboller. |

  171. Pingback: Surdejsbrød – II |

  172. Pingback: Grøntsagssuppe med kylling og majsboller. |

  173. Pingback: Snegler med vaniljebudding. |

  174. Pingback: Surdejsbrød. |

  175. Pingback: Ula’s mor fantastiske gærdejskage (drożdżówka). |

    • De er også lækre Ketty 🙂 Hvad med Birthe, syntes du ikke, at hun kunne spise nogle hvis du bagte? 🙂 Jeg har også lagt mange af dem i fryseren, så kan vi tø dem op i ovnen og spise når vi får lyst, på den måde smager de så som nybagte 🙂

  176. Den opskrift ser god ud. En gang lavede jeg også selv lagsagne. Jeg lavede endda pastapladerne selv. Mums.
    Måske skulle jeg prøve igen, når Lucas kommer på ferie.