Hvordan syer man en shopper ud af en jakke

Print page

Jeg er bleven spurgt utællelige gange om hvordan jeg syer mine shoppere, hvilket mønster jeg bruger, hvilke nåle og hvilken symaskine. 🙂 Her får du svar på nogle af disse spørgsmål. 🙂
Dét du IKKE får, er en bestemt mønster. 🙂
Du kan se et billede af det og du må selv til tegnebrættet for at tegne dit eget 😉
Hvis du undrer dig over hvorfor så er svaret: Fordi der er ikke noget mønster 🙂 Hver jakke har sin størrelse og jeg tager udgangspunkt i jakken og de detaljer jeg gerne vil beholde og så tegner jeg mønstret til det 🙂

Hvad bruger jeg?

1. Ganske almindelig symaskine
2. Denim nål fra Schmetz, de tykke.
De skal skiftes tit. Hav mange af dem da de knækker også 😉
3. DET ER MEGET VIGTIGT at sy med lange stik, jeg indstiller min maskine på minimum 4.5.
4.Min maskine er udstyret med IDT. Hvis du ikke har den så skal du også investere i en tefon fod som vil lette fremføring af læderet og forhindre det i at klistre til foden.

Så hvordan gør jeg?

Jeg finder en spændende jakke 🙂
Så sprætter jeg jakken op. Det er vigtigt at sprætte i stedet for at klippe i den. Hvorfor? Fordi du kommer måske til at stå med at mangle lige den 1,5 cm som du lige klippede væk… 🙂
Jeg tager foret væk og som regel kasserer den.
Derefter deler jeg jakken op i ærmer, forstykket og bagstykket.
Jeg kigger på den og ser om noget af den kan bruges til tasken, fx lommer.
Så tænker jeg hvad der skal være foran og på bagsiden og prøver på at finde et passende stykke stof som passer til jakken og kunne fungere som foer. For selvfølgeligt skal den shopper have en foer, gerne med en lomme eller to.
Så går jeg i gang.

Her tager jeg udgangspunkt i denne skønne jakke:

Jakken som tasken er syet af :-)

På billedet nedunder er jakken parteret. Du kunne se, at jakken var med knapper foran, så jeg tager mit mønster og prøver på at se hvor meget jeg kan få ud af den ene stykke af forstykket. Det samme gør jeg med det andet stykke. Jeg kigger også efter (og prøver mig frem) hvordan vil det se ud hvis jeg klipper stykket med knaphuller væk, og gør det samme med den anden side. Denne jakke var lang så jeg kiggede også efter hvordan jeg vil placere mønstret og hvilke dele jeg vil beholde i jakken. Jeg har bestemt mig for at bruge den øverste del af jakken.

Image_001

Derefter klipper jeg og syer de to stykker sammen, så de kan danne grundlag for min jakke. Du kan se den færdige resultat nedunder:

Image_002

Nu har jeg et grundlag så jeg kan placere mønstret på jakken og klippe. 🙂

Image_004

Her er forstykket efter klipning:

Image_007

Og her er de hele klippet ud 🙂 klar til at blive syet sammen.

Image_008

Men inden jeg syer dem sammen laver jeg lige en topstich der hvor jeg syede, just for at opnå den fine finish 🙂

Image_012

Inden jeg syer det hele sammen skal jeg lige klippe stof til for. For at klippe dem lige så store som selve læderet bruger jeg læderstykker som mønster 🙂

Igen, inden jeg syer det hele sammen, plejer jeg at forstærke bunden af tasken. Så jeg bruger pladevat og quilter 🙂

Image_016

Så syer jeg det hele sammen 🙂 Altså først læderstykkerne 🙂
Og nej, du kan ikke bruge nåle for at sætte delene sammen, så jeg bruger… tøjklemmer! 😀 Det er ikke særlig handy men det virker 🙂 og tro mig, man vænner sig til det! 😀

Image_018

Nu er der tid til foret. INDEN jeg syer skal jeg bestemme mig for om jeg vil have indvendige lommer og om tasken skal lukkes med lynlås eller andet. Denne taske lukker med lynlås. Og der er en stor lomme i. Lommen syer jeg inden jeg syer foret sammen og lynlås syer jeg i til sidst.

LÆS LIGE INDEN DU SYER FORET SAMMEN! 😀 Når du syer foret er det VIGTIGT, at du lader en del af af den ene side ikke sammensyet. Du skal nok have et hul på 20 – 25 cm. Du skal nemlig kunne vende tasken når du er færdig 😀

Image_009

Så har jeg en færdig syet taske og en færdigsyet for.

Nu skal jeg sy hankene på læderdelen af tasken, jeg glemte at tage billeder af denne del, men det, du skal gøre er at ligge hankene på tasken og sy dem på. De skal ligge på tasken mens du syer.

Nu er der tid til at sætte dem sammen. 🙂
Jeg tager læderdelen og vender den med den rette side ud af. Så tager jeg foret og sætter jeg den med vrangen ud af.
Derefter sætter jeg læderdelen inde i foret, sådan at de rører hinanden med de rette sider. Hankene skal blive imellem foret og læderdelen, altså inde imellem lagerne, stadig liggende på læder delen af tasken. Og så syer jeg 🙂 Igen, sætter jeg stoffet og læder sammen med tøjklemmer 😀

Image_024

Når jeg er færdig med at sy skal der klippes i alle kurve. Husk ikke at klippe i tråden! Så skal jeg vende tasken, dette gør jeg igennem hulet i foret. Træk lige så forsigtig.

Image_027

Og til sidste del: Sy langs kanten for oven så det hele ser pænt afsluttet ud 🙂 Brug tøjklemmer igen 🙂

Image_037

Her er mine færdige shoppere 🙂 Og nu da jeg fortalte dig det hele, kan du sy din egen 😉

Send mig et billede (tamara @ hverdagensbedrifter . dk) eller sæt den på min facebookside (hverdagensbedrifter), det bliver jeg meget glad for 🙂

Image_003

Brun ruskind shopper

Image_002

Ruskindshopper

Image_020

stor laeder shopper med lynlaas

Image_007

14 thoughts on “Hvordan syer man en shopper ud af en jakke

 1. Hej😀😀

  Har du syet side stykker i eller hvordan får du fire “spidser/toppe” til hankene ud fra det mønster der er vist hvis de bliver syet sammen,. Jeg forstår det ikke helt.. 😀😀
  Vh. Charlotte.

 2. Hej nu er jeg i gang med at sy en shopper, meeen mangler der ikke noget i din ellers fine vejledning. På intet tidspunkt skriver du noget om, at der skal laves sidestykker og en bund(her viser du hvordan du forstærker bunden. Jeg har nu fået styr på det og lavet sidestykker og bund, men det krævede en gang oppilning.

 3. Superfin og let tilgængelig vejledning 👍👍 jeg har bare et enkelt spørgsmål.
  Hen mod slutningen skriver du ; når jeg er færdig med at sy skal der klippes i alle kurve???
  Jeg har tænkt og tænkt men kan simpelthen ikke regne ud hvad det betyder?!!
  På forhånd mange tak
  Hilsen Victoria

 4. Det vil jeg prøve!
  Tips! For nogle år siden havde jeg to lækre skindjakker, som var udtjent; de blev til den lækreste skindfrakke til vores dengang to-årlige datter! Og så lige med rødt satinfoer, naturligvis ;D
  Hilsen Stine

 5. Hvad gør du så med alle de tasker? Sælger du dem eller giver dem som gaver? Eller har du bare et MEGET stor klædeskab 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *