Jeg bagte igen disse boller med marmelade igen. Jeg kan simpelthen ikke modstå dem. 😀
De er som dem man kan købe på gaden i Polen, og opskriften er lige med den som bollerne med ost. Men du får den igen 🙂
Ingredienser:
- ca. 500 g hvedemel, måske mere men det kan du se når du ælter, dejen skal være blød men ikke klistret
- 50 g gær
- 75 g smør
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 2 spsk sukker
- ca. 2,5 dl mælk
- 2 spsk vaniljesukker
- jordbær marmelade eller andet marmelade som du kan lide
Fremgangsmåde:
- Lav smuldredejen efter opskriften. Stil i køleskabet.
- Varm mælken så den er fingervarm.
- Kom gær, sukker og vaniljesukker i skålen og hæld den fingervarme mælk i.
- Rør godt sammen. Vent til gæret begynder at boble.
- Smelt smørret og held resten af mælken i. Hæld dem i skålen med gær.
- Tilsæt mel, salt og æg.
- Rør det hele godt sammen, gerne i en røremaskine, ca 8 – 12 minutter.
- Når dejen er æltet godt, lad den hvile i ca. 30 minutter.
- Derefter del dejen i 4 stykker og hver af dem i fire stykker igen. Så du får 16 boller.
- Form dem til fine, runde boller og sæt dem på en bageplade.
- Lad bollerne hvile igen i 30 minutter eller indtil de ca. fordobler størrelsen.
- Når bollerne er hævet skal du, forsigtigt, lave en fordybning i midten af hver bolle. Prøv at strække dem lidt ud til siderne så de bliver mere flade i det. Pas på at du ikke laver hul i bunden.
- Pensl hver bolle med sammenpisket æg.
- Fyld hver hul med marmelade.
- Drys med smuldredejen.
- Tænd ovnen på 225 gradder og stil bollerne varmt indtil ovnen er varm (hos mig ca. 20 min).
- Bag ca. 10 -12 min (afhængig af ovnen) til de tager farven.
Velbekomme!
2 spsk vaniljesukker er en del. Skulle det mon være 2 tsk?
Venlige hilsner
Jane
Hej Jane,
Jeg plejer selv at lave min vanilliesukker derfor 2 spiseskeer. Du kan give mindre men bollerne skal være søde i det.
Mvh,
Tamara
ej, hvor spændende 🙂
Mniam 😉