Appelsinskal i sukkerlage

Print page

Appelsinskal i sukkerlage

Min sidste appelsinsukker brugte jeg til hyggeboller for nyligt. Derfor var tiden inde til at lave erstatning for den da jeg bruger den jævnligt. I går aftes lavede jeg en anden version. Nemlig appelsinskal i sukkerlage. På den måde får man både dejlig saft som kan bruges i teen og andre drikke samt et godt krydderi til kager 🙂

Ingredienser:

  • appelsinskal af 5 appelsiner
  • 300 g sukker
  • 125 ml vand

Fremgangsmåde:

Husk den grundlæggende regel:

100 g appelsinskal (uden den hvide del) – 300 g sukker – 125 ml vand

  1. Skær lige så meget af det hvide af appelsinskallen som muligt.
    Jeg plejer at tage skallen fra appelsiner i 4 dele, derefter deler jeg hver del i to, på langs, så er de nemmere at håndtere.
  2. Kom skallen i kogende vand og kog i ca. 3 minutter.
  3. Hæld vandet fra og kasser. Det hele for at rense skallen fra mulige overfladebehandlings midler.
  4. Skær skallen i strimler og derefter i små terninger.
  5. Varm vandet op sammen med sukker indtil sukkeret bliver opløst i vandet.
  6. Kog op og tilsæt appelsin skallen i gryden.
  7. Kog ca. 15 minutter uden låg på.
  8. Hæld derefter i rengjort glas og luk.

Velbekomme!

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

 

1 thought on “Appelsinskal i sukkerlage

  1. Fantastisk god opskrift til syltet appelsin skal.

    Jeg bruger den gerne op til jul, men også som tilbehør til ostebordet.
    Er begyndt og komme en lille smule hjemmedyrket chili i, det giver et godt lille pift.
    Ellers har den to funktioner her op til Jul.
    Saften bruges som smags forstærker til min hvide-gløgg ekstrakt hvor den oven i bidrager med sødme.
    Og den anden del er appelsin marmelade til frisk bagt brød eller til ostebordet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *