Pasta med kødsovs

Print page

Pasta med kødsovs

Det her er én af de retter som forsvinder hurtigt når serveret hjemme hos os 🙂

Lucas elsker den og det gør Michael også. Og opskriften her er én af mange måder jeg forbereder sovsen på. Den har en tydelig smag af oksekød blandet med smagen og duften af røget bacon afrundet med tomater og den lidt stærkere smag af chili. Du går ikke galt i byen hvis du bestemmer dig for at lave den og den er bestemt ikke for stærk!

Jeg plejer at koge sovsen i min trykkoger men du kan bare bruge en tykbundet gryde.

Røget bacon køber jeg i lidt større stykker. Efterfølgende deler jeg den i mindre dele og fryser enkeltvis, så har jeg altid bacon ved hånden når jeg skal lave sovsen.

Ingredienser:

 • ca. 500 g hakket oksekød
 • ca. 250 g røget bacon
 • 1 dåse hakkede tomater + ca. 1 dåse vand
 • 1 stort løg
 • 1 oksekøds bullionterning eller lign.
 • 1 frisk eller tør chili frugt
 • lidt olivenolie til stegning
 • evt. 1 spsk maizeina og ca. 1.5 dl mælk
 • grana padano ost til at drysse med

Fremgangsmåde:

 1. Skær bacon i mindre stykker.
 2. Kom lidt olivenolie i en tykbundet gryde, varm gryden op og kom bacon på.
 3. Steg den så længe at den bliver let brun og der kommer fedtet ud. Rør engang imellem.
 4. I mellemtiden hak løget groft.
 5. Tag kernerne ud af chili og hak den fint.
 6. Kom løg i gryden med bacon, svits den i nogle minutter.
 7. Kom chili til bacon og løg, steg i 2 – 3 minutter.
 8. Kom kødet i, brun godt. Husk, at panden skal være rigtig varm, ellers løber al saften fra kødet væk.
 9. Kom tomater i gryden, rør rundt og tilsæt vandet sammen med bullionterningen.
 10. Kog op, læg låg på og lad det hele småkoge i ca. 30 minutter. Rør af og til.
 11. Hvis du ønsker at sovsen er lidt mere tyk i det så kom en spsk. maizeina i en kop, hæld ca. 1,5 dl mælk i og rør godt sammen. Kom maizeina blandingen i gryden og rør godt. Kog op og sluk for varmen.
 12. Smag med salt og peber til sidst.
 13. Kog pasta efter anvisning.
 14. Anret pasta på tallerknen, kom sovsen ovenpå og drys grana padano over.
 15. Server salat ved siden af, fx. tomatsalat.

Velbekomme!

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *