Indkøbsnet ud af min mors gamle gardiner.

Print page

I  dag har jeg hivet de gamle gardiner ud af skabet 🙂 . Jeg har fået dem af min mor sidst jeg var i Polen. Jeg  husker dem fra mit barndomshjem. De blomstrede gardiner der hang i stuen. Lavet af god, tung og stærk linen. Jeg bliver helt nostalgisk af at kigge på dem. Efter mange gangs vask er de stadig friske i farver. Min mor har ikke smidt dem ud men holdt dem i skabet de sidste 20 år og nu har jeg arvet dem 🙂

Jeg har tænkt mig at lave et par fine indkøbsnet (eller flere) ud af dem. Gode indkøbsnet kan man aldrig have for mange af. Jeg syntes det er blevet alt for dyrt at købe plasticposer i brugsen og desuden skal man også tænke på miljøet, så here I go 🙂

Jeg har downloadet en charliebag fra BurdaStyle og har klippet mønstret ud. Charliebags er de nemmeste indkøbsposer at sy. Jeg ville nok kalde dem “20 minutes bags”. Det tager ikke mere end 20 minutter at sy dem. Nogle gange syer jeg dem som vendbare net, men ikke i dag. I dag er det den simpleste udgave I får at se 🙂

Så her er hvordan jeg gør:

Du kan klikke på det første billede og se, samt læse instruktionerne. Bladr frem og tilbage med piltasterne.

  1. Klip to stykker af mønstret. Du skal folde stoffet og lægge mønstret på foldet, sådan så du får én stor del ud af en klipning.
  2. Brug din overlock eller en bred zigzag til at afslutte toppen af nettet, altså de dele som skal danne åbning i nettet samt håndtagene. Dette for at de ikke trævler. Hvis du bruger zigzag skal du gøre det på ALLE kanter.
  3. Nu skal du tage begge sider af nettet og lægge dem sammen med deres pæne sider mod hinanden. Pin og sy dem langs siderne. Sy IKKE bunden endnu.
  4. Når du har syet siderne skal du folde den yderste del på hver side (ca 2 – 2,5 cm) ind. Hvis du kigger i galleriet kan du se hvad jeg mener. Nu kan du sy bunden sammen.
  5. Næste skridt er håndtagene. Du skal tage to stykker af én håndtag fra den samme side af stoffet (nettet), pine dem sammen og sy. Igen, se i galleriet hvordan.
  6. Når du har syet håndtagene sammen skal du folde hver af dem på langs så du “gemmer” stedet hvor de er syet sammen. Sy dem på langs, sådan ca 2 cm på hver side.
  7. Vendt nettet om og så er du klar til at gå på indkøb!

De kan faktisk bruges til meget andet da de er temmelig rummelige og kan foldes sammen så de ikke fylder ret meget.

Håber jeg har givet dig blød på tænderne til at sy din egen indkøbsnet. Jeg har i hvert faldt tre andre jeg skal sy 😀

Har du syet din egen indkøbsnet ved hjælp af denne opskrift? Lad mig og andre se den! Send et billede til mig så sætter jeg den på bloggen 🙂

Se også mine andre indkøbsnet 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *