Lækkert semolinabrød bagt på surdejen

Print page

Semolinabrød opskrift

Jeg bagte brødet første gang i går, og må nok sige, at det er virkelig ét lækkert af slagsen! Krummen er helt perfekt og jeg kunne ikke stoppe med at spise det, så jeg fik faktisk ondt i maven 😀 Ha Ha Ha!!!

Brødet holder sig rigtig godt hvis du holder det i en plastic pose. Det er lige så lækkert næste dag også. Og tredje dag….. På tredjedagen må du nøjes med erindringer om det!!! Det er for lækkert!  😀 😀 😀

Ingredienser til ét brød:

Til fordej:

 • ca 70 g hvedemel
 • 85 g vand
 • ca 60 g surdej

Til dejen:

 • hele fordej
 • ca 115 g hvedemel
 • ca 275 semolina
 • ca 2,5 dl lunket vand
 • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

 1. Bland alle ingredienser til fordejen og lad dem stå natten over (eller op til 18 timer) under et klæde.
 2. Bland derefter de resterende ingredienser i og ælt godt.
 3. Dejen skal ikke blive for våd, man skal kunne forme en bolle af den. Hvis du oplever at dejen er for våd kom da mere semolina i.
 4. Lad dejen hæve 2 – 3 timer, tildækket et varmt sted.
 5. Derefter kom dejen i en brødform og lad igen stå nogle timer, eller indtil den vokser fint i formen.
 6. Sprøjt både ovnen og brødet med vand lige inden du stiller brødet i ovnen.
 7. Bag ca 35 minutter i forvarmet ovn. Ovnen skal være 225 grader varm fra starten.

Semolinabrød opskrift

Velbekomme!

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *