Mens vi var i kolonihaven i forgås kom der nogle venner med sine børn til os. Børnene legede og imens drøftede vi alt imellem himmel og jord. Så kom vi til krydderier, som vi har utrolig meget af i vores have, og lige pludseligt sagde Mette, at hun laver krydderisalt ud af alle mulige krydderier fra haven.
Igen, en meget enkelt opskrift, og tro mig! Jeg har afprøvet den med det samme 🙂
Af salt skal man nok bruge den grøvere af slagsen. Jeg brugte salt produceret i Ciechocinek, byen jeg voksede op i, i Polen. Min bedstefar var direktør i saltfabrikken og, selvom jeg var et mindre barn dengang, kan jeg stadig huske hvordan hele processen foregik :-). Der er en kilde varmt saltvand i byen og man udvinder saltet fra vandet ved at koge det. Vi, dvs. min mor, har stadig lidt salt tilbage, oppe på loftet, fra den gang. Der er ikke så meget af den, men som hun siger, der er nok til resten af hendes liv og lidt til 🙂
Men tilbage til oreganosaltet 🙂
Hvad skal man bruge:
- oregano
- lige så meget salt som oregano
- en foodprocessor
- en ovn
Hvordan:
- Kom oregano og salt i foodprocessoren og blænd godt.
- Kom det hele på en bageplade og stil den til tørre i ovnen, forvarmet til 50 grader.
- Lad den tørre natten over.
Voila! Nu har du lavet din aromatiske oreganosalt! 🙂 Nemt, ik’? 😉