Pandekager.

Print page

IMG_8190_1

Pandekager er et hit herhjemme, og hvis det har stået op til Lucas, spiste vi dem hver anden dag, altså skiftevis med risengrød 😀

Opskriften her har følgt mig de sidste 20 år. Det er er ikke en original polsk opskrift. Jeg har fået den fra en veninde, som jeg gik på sprogskole med, hun er Russer, og det er hendes opskrift jeg vil dele med jer her. Siden jeg har lavet dem første gang har jeg nærmest ikke lavet andre slags af pandekager, de er simpelthen så gode.

Oftest bliver såvel børn som voksne, overrasket når de ser mine pandekager, fordi de er meget tykke i det. De ER tykke, og normalt er man prop-mæt når man har spist tre stykker.

Man kan bruge olie eller margarine til stegning, men man kan også udelade den da der er allerede lidt olie i dejen.

Ingredienser:

  • 400 g mel
  • 2 – 4 æg
  • kærnemælk
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 2 tsk natron
  • 1 spsk sukker og 1 spsk vaniljesukker
  • knivspids salt

Rør alt, undtagen natron, sammen i en skål. Du skal bruge så meget kærnemælk at dejen bliver nogenlunde så tyk som fløde. Jeg bruger ca. trekvart liter kærnemælk men det afhænger af hvor store æggene er. Hvis du laver dejen i god tid så stil den i køleskabet (uden natron i – den blander du i når du tager dejen ud til bagning), ellers tilsæt natron til aller sidst og bag dem på en varm pande (eller to) og hold dem varme. Jeg stiller som regel en stor tallerken til pandekager lige ved siden af panden, på den måde holder de sig alle varme indtil de skal serveres. Jeg bruger også en suppeske til at hælde dejen på panden, den er ca. 1 dl stor.

Server med syltetøj, gerne med creme fraiche ovenpå eller hytteost.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *