Tortellini tærte.

Print page

Tortellini tærte

Det her er den dejligste og nemmeste tærte man kan bage. Vi elsker den herhjemme. Jeg kan egentlig ikke huske hvor jeg fandt opskriften på den, det var nok i en eller anden dameblad for mange år siden. Og jeg har bagt den rigtig mange gange, med diverse ingredienser, diverse krydderier, med kød, uden kød, med kartofler og uden dem, med pesto og uden pesto – der er mange muligheder og det er kun ens egen fantasi der sætter grænser.

I dag har jeg bagt dem i den helt vegetar udgave. Og her kan du se hvad jeg brugte:

img_8776

  • 2 løg
  • 3 snackpeberfrugt
  • 4 fede hvidløg
  • 1 dåse med hakkede tomater + en dåse vand
  • olivenolie
  • 500 g tortellini med ost
  • ca. 120 g revet ost
  • 1 tsk. paprika
  • salt og peber eller en grøntsagsbulion
  • evt. chili hvis du kan lide den lidt stærkere smag

Fremgangsmåde:

  1. Kom ca. 2 liter vand i en gryde og begynd på at koge den.
  2. Sæt ovnen på 200 grader.
  3. Hak løgene groft og svits dem i olien.
  4. Hak hvidløg groft og kom dem i løget når den er klar og gennemsigtig.
  5. Steg lidt, ca. 3 minutter mens du rører hele tiden så det ikke brænder.
  6. Skær peberfrugt i strimler og kom dem på panden med løg, steg næste 3 minutter.
  7. Kom paprika i og rør godt.
  8. Kom tomaterne samt vand i og kog op.
  9. Smag med salt og peber (evt. chili) eller tilsæt en bulion terning.
  10. Kog i ca. 5 minutter.
  11. Kog tortellini efter anvisning (jeg kogte dem i 3 minutter)
  12. Kom de kogte tortellini i en bradepande.
  13. Kom sovsen ovenpå tortellini og derefter osten oven på det hele.
  14. Bag i forvarmet ovn i ca. 30 minutter eller indtil osten bliver lidt brun i det.
  15. Server med lidt tomatsalat med forårsløg og evt. hvidløgsflutes.

Velbekomme!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *