Tyrkisk pide.

Print page

Tyrkisk pide

Man kan ikke rejse til Tyrkiet uden at spise en pide – tyrkisk pizza. Jeg spiste den tit da jeg var i Tyrkiet, i alle udgaver, med oksekød, lam, med æg ovenpå kødet og uden, og med ost. Jeg har dog aldrig tænkt på at lave den selv, indtil jeg faldt over opskriften og vupti! Nu har vi spist den til aftensmaden i dag. Skal jeg sige, at den smagte herligt? Jep, det gjorde den, selvom fyldet var ikke lige efter opskriften, jeg har brugt kylling i stedet for oksekød, men det blev ikke dårligere af den grund. Og dejen, ja…, den var dejlig blød.

Ingredienser til dejen:

  • 3 kopper hvedemel (ca. 750 ml)
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ca. 25 g gær
  • 1,25 kop fingervarmt vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 æg til pensling

Ingredienser til fyldet:

  • 2 kyllingebryst filletter skåret i små skiver
  • 1 stort løg, hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk. tomatpuré
  • 3 fede hvidløg
  • 1 peberfrugt, skåret i små stykker
  • 1 tsk paprika-pulver
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

Dejen:

  1. Kom melet i skålen og lav en fordybning i den.
  2. Kom sukker i fordybningen og derefter smuldr gæret i den.
  3. Kom noget af den fingervarme vand ovenpå gæret og vent til den begynder at boble.
  4. Kom de resterende ingredienser i og ælt godt. Jeg gjorde det med min æltemaskine, i ca. 10 minutter.
  5. Ælt indtil du får en blød og elastisk dej.
  6. Lad dejen hæve i ca. 1 time under et viskestykke.
  7. Når dejen er hævet, tag den ud af skålen, del den i 4 stykker.
  8. Rul hver stykke rundt og træk dem derefter sådan, at de ender med at blive aflangt.
  9. Kom hver stykke på en bageplade, jeg kunne kun have to stykker på hver bageplade fra ovnen.

Fyldet:

  1. Varm panden, kom olivenolie i og steg kyllingestykker i den.
  2. Tag kyllingen af varmen og kom lidt mere olie i og steg løg i 3 – 4 minutter.
  3. Kom derefter hvidløg i og steg et par minutter mere.
  4. Kom peberfrugt i og steg endnu 4 – 5 minutter.
  5. Kom paprika i samt tomatpuré, bland godt og kom kyllingestykker til sidst.
  6. Steg det hele yderligere i 5 minutter mens du blander hele tiden.
  7. Tag fyldet af varmen og lad den køle lige lidt.
  8. Tænd ovnen på 225 grader.
  9. Fordel en 1/4 del af fyldet på hver stykke af dejen.
  10. Fold derefter ca. 1 cm af dejen, fra den lange side, ovenpå fyldet, på begge sider.
  11. Saml enderne sammen.
  12. Pensl med æg og bag i forvarmet ovn i ca. 15 minutter eller indtil dejen begynder at blive brun. Du kan servere pide med cacik (oven på kødet) og salat ligesom jeg gjorde i dag.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *