
Jeg kan se, at jeg er nødt til at dele min dejlige opskrift på abeboller her, da der er nogen som ikke kan leve uden den :-).
Det er en meget nem og lige til opskrift. Dejen behøver ikke at hæve længe og bollerne bliver spist med det samme hvis man serverer dem for sine gæster.
Så… Her er hvordan jeg gør. Jeg har ikke taget billeder mens jeg lavede dem sidst og de blev spist så hurtigt at der var kun én tilbage, den I kan se på billedet 🙂 Flere billeder kommer næste gang jeg laver dem.
Ingredienser til dejen:
- 500 g mel
- 75 g smeltet smør eller margarine (jeg bruger altid smør)
- 50 g gær
- 1 æg (eller bare ca 1½ – 2 æggehvider)
- 250 ml mælk
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. vaniliesukker
- 1 tsk. salt
Desuden:
- smeltet smør
- brunfarin
- 2 muffinforme eller lign.
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i den fingervarme mælk sammen med sukker. Tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen til den er fin og smidig. Jeg plejer at gøre det i min æltemaskine i 8 – 12 minutter.
Del dejen i to og rul hver stykke til en lang pølse. Del hver af dem til ca. 10 – 12 stykker som bliver til boller. Del så igen hver af de 20 – 24 stykker igen i tre. Sådan at du får tre stykker af hver bolle (dvs. 20 x 3 i alt). Form dem alle til små boller.
Derefter dup hver af dem i smørret og bagefter i brunfarin. Kom tre af de små boller i én muffin-hul, sådan, at du udfylder 20 – 24 huller i dine forme.
Tænd ovnen og vent til den er 225 grader varm. Bag i ca. 12 min (afhængig af ovnen) til de begynder at tage farven.
Velbekomme!
7.02.2013: Søde Magda har sendt mig et billede af abeboller som hun bagte i dag, her kommer det. TAK Magda 🙂
02-03-2013: Edyta har også (igen) bagt abeboller 🙂 Tak for de flotte billeder Edyta 🙂
PS Send gerne billeder af dine abeboller når du engang bager dem 🙂