Abeboller.

Print page

Jeg kan se, at jeg er nødt til at dele min dejlige opskrift på abeboller her, da der er nogen som ikke kan leve uden den :-).

Det er en meget nem og lige til opskrift. Dejen behøver ikke at hæve længe og bollerne bliver spist med det samme hvis man serverer dem for sine gæster.

IMG_7567

Så… Her er hvordan jeg gør. Jeg har ikke taget billeder mens jeg lavede dem sidst og de blev spist så hurtigt at der var kun én tilbage, den I kan se på billedet 🙂 Flere billeder kommer næste gang jeg laver dem.

Ingredienser til dejen:

  • 500 g mel
  • 75 g smeltet smør eller margarine (jeg bruger altid smør)
  • 50 g gær
  • 1 æg (eller bare ca 1½ – 2 æggehvider)
  • 250 ml mælk
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. vaniliesukker
  • 1 tsk. salt

Desuden:

  • smeltet smør
  • brunfarin
  • 2 muffinforme eller lign.

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i den fingervarme mælk sammen med sukker. Tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen til den er fin og smidig. Jeg plejer at gøre det i min æltemaskine i 8 – 12 minutter.

Del dejen i to og rul hver stykke til en lang pølse. Del hver af dem til ca. 10 – 12 stykker som bliver til boller. Del så igen hver af de 20 – 24 stykker igen i tre. Sådan at du får tre stykker af hver bolle (dvs. 20 x 3 i alt). Form dem alle til små boller.

Derefter dup hver af dem i smørret og bagefter i brunfarin. Kom tre af de små boller i én muffin-hul, sådan, at du udfylder 20 – 24 huller i dine forme.

Tænd ovnen og vent til den er 225 grader varm. Bag i ca. 12 min (afhængig af ovnen) til de begynder at tage farven.

Velbekomme!

7.02.2013: Søde Magda har sendt mig et billede af abeboller som hun bagte i dag, her kommer det. TAK Magda 🙂

IMG_1447

02-03-2013: Edyta har også (igen) bagt abeboller 🙂 Tak for de flotte billeder Edyta 🙂

EdytasBoller1

EdytasBoller2

 

PS Send gerne billeder af dine abeboller når du engang bager dem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *