Appelsinsukker

Print page

Appelsinsukker

Kan du huske min dejlige rabarber marmelade med ingefær og appelsin? Jeg kogte den med appelsinskal som jeg tog ud lige før marmeladen skulle på glas.

Har du nogensinde tænkt på hvad jeg mon gjorde med appelsin skallen? Nej, det har du nok ikke 🙂 Men jeg har spekuleret godt over det i et stykke tid, om hvad der skulle ske med den gode appelsinskal, og jeg bestemte mig for at gemme den på en måde, som ville give mig muligheden til at bruge den senere.

Jeg må sige, at det lykkedes meget godt. Det er en meget gammel metode. Man bruger den til at konservere al muligt frugt med og det eneste man skal bruge er sukker. Sukker er meget konserverende, man behøver faktisk ikke konserveringsmidler til noget. Har man fx. jordbær kan man hælde dem på glas, hælde sukker bagefter, skrue låget på og pasterisere dem i ovnen i et stykke tid. Så har man fine jordbær til alt muligt vinteren igennem.

Så jeg gjorde det samme med appelsin skallen MEN jeg har ikke pasteriseret den, jeg regner med at bruge den relativt hurtigt så glasset står i køleskabet og jeg bruger af den løbende, fx. når jeg skal lave drozdzowka. 🙂

Og lad mig lige sige én ting: Jeg brugte kogte appelsinskaller men du kan bare rive skallen af nogle appelsiner som du har vasket grundigt og skoldet.

Hvordan skal du gøre:

  1. Skær appelsinskallen i små terninger. Husk at fjerne den hvide underlag først.
    ELLER: Riv skallen af de skrubbede og skoldede appelsiner.
  2. Kom et lag sukker i et glas.
  3. Kom derefter et lag appelsinskal i.
  4. Gentag indtil du ikke har mere appelsinskal.
  5. Afslut med et lag sukker.
  6. Stil i køleskabet. Sukkeret bliver lidt våd men det gør ikke noget.
  7. Brug hver gang du har brug for et ekstra pif i din kage, boller, té eller is.
    Jeg plejer at blænde den mængde som jeg har brug for før jeg tilsætter den i kagen.

image_05

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter?

Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes.

Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen.

Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd.

Jeg glæder mig til at høre fra dig :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *