Brændte mandler – hjemmelavet

Print page

Brændte mandler

Der er nogle gode vejledninger verden over om hvordan man laver brændte mandler. Jeg har prøvet at lave dem nogle gange efterhånden og ved, at det ikke er helt så nemt første gang som mange prøver på at sige. Den første gang var ikke særlig vellykket for mig, jeg fik mandler i brændt karamel, det smagte bestemt ikke godt 😛

Anden gang var jeg lidt mere forsigtig og omhyggelig, og sådan skal man være hvis projektet skal lykkes! 😉 Især i sidste fase skal man være tålmodig og have tid til at røre, røre og røre…., selvom man syntes at det tager en evighed… 🙂 Det er i bund og grund essensen her 🙂

Nogle steder står der, at det tager 5 minutter at lave brændte mandler. Og her vil jeg råbe NEJ! Det tager lidt længere tid, jeg har ikke målt tiden, men vil skyde på 20 – 30 minutter.

Kig godt på billeder i galleriet. Der er mange af dem MEN det er kun fordi du skal se, næsten minut for minut, hvordan det går, hvad er mængden af sukkeret i første omgang når vandet er kogt fra og hvordan det begynder at se ud til sidst. Jeg håber det er nyttigt 🙂

Opskriften er ellers lige til:

 • 100 g mandler
 • 100 g sukker
 • et par spsk vand, pyt hvis du hælder lidt mere 🙂
 • evt. lidt kanel og ca ½ tsk kakao – disse kan udelades

Fremgangsmåde:

 1. Kom de hele på panden.
 2. Rør rundt mens du begynder at varme det hele.
 3. I første omgang kan du bruge høj varme, dette indtil sukkeret smelter og begynder at boble.
 4. Skru nu varmen ned og rør rundt (Jeg har skruet ned fra 9 til 5). Det bobler stadig og du kan mærke, at sirup bliver tykkere og tykkere.
 5. Rør stadigvæk.
 6. Snart vil du se, at al vand er fordampet og du har kun sukker og mandler på panden.
  Selv blev jeg overrasket over mængden af sukkeret. Men tab ikke modet 🙂
 7. Skru endnu længere ned for varmen. (Jeg skruede ned til 3 – 4).
 8. Rør rundt hele tiden indtil du kan se, at sukkeret begynder at smelte igen. Det tager lidt laaang tid…. Vend mandlerne om eller rør og rør og rør…. VÆR TÅLMODIG 🙂
 9. Sukkeret begynder LANGSOMT hæfte sig på mandlerne. Du vil kunne se, at der er mindre og mindre af det på panden.
 10. Du skal tålmodigt røre og røre og røre, indtil du kan se, at sukkeret på mandlerne begynder at skinne og der er (næsten) ikke noget sukker tilbage på panden. Jeg siger næsten fordi der vil altid være noget tilbage. Og læg mærke til ordet ‘begynder’ – hvis du venter for længe vil sukkeret på mandlerne smelte og du ender med mandler i karamel 😀
 11. Lige så snart du kan se, at sukkeret begynder at skinne skal du hælde mandlerne på en papirbeklædt bageplade.
 12. Skil dem ad hvis de hænger sammen og lad dem køle ned.
 13. Nyd dem nu, så længe de varer! 😀

 

Brændte mandler

Brændte mandler med lidt kanel og kakao

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

 

2 thoughts on “Brændte mandler – hjemmelavet

  • Hej Marianne,
   Du kommer mig simpelthen i forkøbet 🙂 Jeg har lige spekuleret på hvad jeg kan bruge, om sukrin ville være god til formålet? 🙂
   Men jeg må bare prøve med kokos sukker. 🙂
   Tusind tak for din kommentar! 🙂
   KH
   Tamara

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *