Gullasch med svampe.

Print page

Gullasch med svampeLige før jul faldt jeg over nakkesteg på tilbud i Bilka. Næsten tre kilo kød til 100 kr, det lader jeg ikke at gå forbi, så jeg købte et par stykker 😀 Jeg delte hver af dem i to stykker og pakkede dem i fryseren. Ét af dem blev til en dejlig gullasch med svampe  🙂

Ingredienser:

 • ca. 1,5 kg nakkesteg
 • 3 store løg
 • en god håndfuld svampe, jeg brugte frosne svampe men du kan bruge tørrede, de skal bare blødes op i vand og skylles godt derefter
 • salt, peber
 • 3 stk allehånde
 • 1 stor eller to små laubærblade
 • olie eller svinefedt til stegning
 • evt. en bulion-terning

Fremgangsmåde:

 1. Skær kødet i mundrette stykker.
 2. Hak løget groft.
 3. Hvis du bruger friske eller frosne svampe så smid dem i en gryde med kogende vand og kog i ca. 5 minutter. Hvis du bruger de tørrede svampe så udblød dem i varmt vand og skyl godt derefter.
 4. Skær svampene i mindre stykker, efter eget ønske.
 5. Kom olie på panden og varm den godt. Jeg brugte min støbejernspande.
 6. Kom kødet på panden og brun det. Gør det ad flere omgange. Husk at panden skal være varm så kødet ikke mister væsken men varme lukker den inde.
 7. Kom det stegte kød i en gryde og stil til side.
 8. Kom mere olie på panden og steg løg indtil det er gennemsigtigt. Kom så svampene på panden, rør rundt og sæt låget på.
 9. Lad dem stege lidt med løg.
 10. Kom vand til så det hele er dækket, lad simre i to minutter.
 11. Kom det hele i gryden med kødet.
 12. Kom mere vand i så det hele er dækket.
 13. Stil gryden på bluset.
 14. Kom laurbærblad samt allehånde i.
 15. Smag til med salt og peber og kom evt. en bulion-terning i.
 16. Lad det hele simre i ca 45 minutter eller indtil kødet er mør.
 17. Ønsker du en tykkere sovs kan du hælde piskefløde i og koge indtil den er tyk.
  Ellers kan du bruge maizeina. Maizeina er dog ikke LCHF.
 18. Server med nogle grøntsager og evt. kartofler til (hvis du ikke er på LCHF)
  Vi spiste den med kogt blomkål.

Velbekomme!

Gullasch m svampe

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *