Det er godt nok længe siden jeg har bagt hindbærsnitter. Nu er det weekend så hvorfor ikke forsøde livet med nogle søde sager?
Det er en klassisk opskrift på hindbærsnitter som kommer fra Amo.
Dejen er den nemmeste dej der findes, det er nemmest med at bruge en foodprocessor, men man kan sagtens lave den i hånden (hvad man gjorde i gamle dage når man ikke havde alle de smarte maskiner som vi har i dag)
Ingredienser til dejen:
- 200 g smør
- 100 g sukker
- 300 g mel
- 1 æg
Ingredienser til glasur:
- 200 g flomelis
- 1 – 2 spsk kogende vand
Desuden: Hindbærmarmelade
Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser til dejen i en foodprocessor og hak det hele sammen indtil du får en ensartet dej (ca. 3 min). Hvis du ikke har en foodprocessor kan du komme de tørre ingredienser i en skål, komme smørret i og hakke den fint med kniven og derefter smuldre med fingrene. Tilsæt æg og saml det hele sammen til en ensartet dej. Stil på køl i ca 30 minutter. Når dejen er kold rul den ud til to rektangler ca. 10 x 50 cm (mine blev ca. 20 X 50 cm). Jeg gjorde det på den måde, at jeg har smurt min bageplade med flydende margarin og rullede dejen ud på pladen. Jeg har delt den i to som her på billedet:
Bag ca 10 – 15 minutter i forvarmet ovn til 200 grader. Overfladen må gerne være lidt brun uden at være brændt. Da mine to rektangler blev ret store har jeg delt hver af dem i to efter de blev bagt, se her:
Nu kan du smøre den ene stykke (eller to hvis du har gjort som mig) med hindbærmarmelade og dække dem med de resterende dele.
Bland flormelis med kogende vand til glasur. I den oprindelig opskrift står der, at man skal bruge 1 spsk kogende vand, jeg var nødt til at brugte 2 spsk og glasuren var stadig meget fast i det. Kom glasur på. Pynt med krymmel, men gør det hurtigt, glasuren størkner meget hurtigt (jeg nåede det ikke). Skær i passende stykker.
Jeg lover at de smager himmelsk 🙂
10-04-2013: Her er Magdas hindbærsnitter. 🙂 Hun skar dem inden bagning, på den måde risikerer man ikke at de revner mens man skærer dem.