Skinketærte med squash.

Print page

skinketaerte2

Jeg laver altid tærte når jeg ikke har andre ideer og når der er noget i køleskabet som skal bruges her og nu. I dag er det kun Michael og mig hjemme, Lucas er på ferie hos farmor så jeg har brugt dagen på alt andet end at tænke på mad 🙂

Lige pludselig blev klokken 18 og jeg vidste ikke hvad vi skulle spise, rugbrød er ikke det jeg gider at spise ret meget af, selvom man siger det er sundt.

Efter gennemgangen af køleskabets indhold stod det hele klart: TÆRTE med kyllinge-bryst-skinke, squash og peberfrugt. Og bacon oven på – det med bcon kommer fra min gode veninde Anne, som har serveret tærte med bacon for mig engang.

Opskriften på dejen indeholder majsmel, den kan erstates med enhver mel, også hvedemelet. Jeg kan nu godt lide den med majsmel eller grahamsmel, eller rugmel hvis jeg ikke har andet ved hånden.

Her er opskriften.

Ingredienser til dejen:

 • 120 g hvedemel
 • ca. 60 g majsmel
 • 100 g smør
 • ca. 3 spsk vand

Ingredienser til æggemassen:

 • 3 æg
 • 1 dl mælk
 • ca ½ pakke flødeost
 • salt
 • peber

Ingredienser til fyldet:

 • skinkestrimler (jeg brugte kyllingebryst som jeg har skåret i strimler)
 • 1 squash (ca. 270 g)
 • 1 snack peberfrugt
 • 1 pakke bacon (kan udelades – men det smager rigtig godt med)

Fremgangsmåde:

 1. Alle ingredienser til dejen skal i foodprocessoren og så får man en klump dej der skal hvile lidt i køleskabet. Har du ikke en foodprocessor, kan du hakke smørret i melet, tilsætte vand og ælte det hele hurtigt sammen i hånden.
 2. Mens dejen hviler i køleskabet skærer du skinken, squash og peberfrugt i strimler.
 3. Og så laver du æggemassen.
 4. Husk også at tænde ovnen på 200 grader.
 5. Smør tærteformen med smør/olie eller lign. Jeg bruger altid flydende margarine, det er så nemt.
 6. Tag dejen af køleskabet og rul den ud så den passer til din tærteform.
 7. Fordel skinkestrimler og grøntsager på dejen.
 8. Hæld æggemassen over.
 9. Bag ca. 45 minutter. Når æggemassen er lidt brun, fordel bacon ovenpå og bag endnu i 10 minutter så bacon smelter.

skinketaerte1

 

 

 

 

 

Velbekomme!

 Her er diverse skridt i billeder:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *