Kylling i ovnen.

Print page

Kylling i gryde

“Nøj det dufter godt det der!” – udbrød min kollega da jeg varmede min mad til frokost. Det var skam bare en kylling og jeg tænkte slet ikke på, at den duftede SÅ godt, den smagte til gengæld vidunderligt 😀

En lille ting kan gøre en STOR forskel når man laver mad. Jeg skulle bare lave kyllingelår i ovnen, fem stykker havde jeg i fryseren og de skulle tilberedes i min dejlige støbejernsgryde. Jeg tænkte, at det kunne være sjovt at tilberede dem sammen med de små kartofler som jeg købte på tilbud dagen forinden, lidt hvidløg og vores små tomater fra haven. Der var slet ikke langt fra tanke til handling, det skulle være vores aftensmad 😀 og det var også det der vagte min kollegas opmærksomhed 🙂

I dag har jeg lavet en hel kylling på samme måde, bare uden kartofler – dem spiser vi ikke så mange af når vi spiser LCHF 🙂 men resultatet var lige så godt! 🙂

Ingredienser:

 • En hel kylling eller kyllingelår.
 • Kartofler, hvis de er store så skær dem i mindre stykker.
 • Én hvidløg, uden skal og hver fed delt i to.
 • Tomater, gerne små cherrytomater, men hvis du kun har store så skær dem i mindre stykker.
 • Krydderier, salt og peber.
 • Lidt vand (1,5 dl?), især hvis du laver versionen med kartofler.

Fremgangsmåde:

 1. Kom kartofler i bunden af en gryde.
 2. Krydr kyllingelår (eller din kylling) med din yndlings krydderi, jeg brugte grillkrydderier.
 3. Kom tomater og hvidløg i gryden, krydr med salt og peber og hæld olivenolie på det hele.
 4. Hæld lidt vand til, især hvis du laver versionen med kartofler.
 5. Kom kødet ovenpå kartofler.
 6. Læg låget på og stil i ovnen.
 7. Sæt ovnen på 175 grader og steg de næste to timer.
 8. Tjek evt. ca halv time inden sluttid om kartoflerne og kødet er gode.
 9. Server med salat.

Velbekomme!

Kylling i ovnen i gryden

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *