Nogle gage vil man lave én ting men resultatet bliver en anden! 😀 Jeg ville lave kylling i tomatsovs men da jeg til sidst tænkte på hvordan Lucas vil reagere på de mængder sovs har jeg lavet en tyk suppe ud af den. 🙂 Det var en super god idé! 😀
Suppen er meget mættende og man behøver faktisk ikke noget tilbehør.
Ingredienser:
- 1 kg kyllingeoverlår
- 2 løg, jeg brugte én almindelig ag én rød
- 4 – 5 fede hvidløg
- 1 – 2 stk chilipeber, ikke alt for stærke, så prøv dig frem
- 1 butternut græskar
- 2 peberfrugt
- 1 – 2 tsk røget paprikapulver, alm. paprika kan også bruges
- 1 dåse hakkede tomater
- olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde:
- Hak løgene groft.
- Gør det samme med hvidløg og peberfrugt.
- Skær chilifrugt i skiver.
- Skræl græskar, smid kerner ud og skær den i større tern.
- Varm gryden med olien, den skal ikke være rygende varm.
- Brun kyllingeoverlår i olien og sæt dem til side.
- Kom løg i olien og steg lige i 2 – 4 minutter indtil den bliver gennemsigtig.
- Kom hvidløg i.
- Efter et par minutter kom peberfrugt, chilifrugt og græskar i.
- Sauter dem i ca 5 minutter.
- Kom derefter paprikapulver i og hæld tomater over.
- Kog et par minutter og kom kyllingeoverlår i.
- Smag med salt og peber.
- Sæt låg på, stil varmen på medium og kog ca 30 minutter eller indtil kylling bliver mør.
- Tag kødet op af gryden, skil det fra ben, skær evt i mindre stykker og kom tilbage i gryden.
- Smag til med salt og peber hvis nødvendigt.
- Server!
- Hvis du ikke følger LCHF kan du servere med en varme flutes.
Den her ret er lige, hvad jeg ledte efter (og så endda LCHF!), sådan en frisag hvor manden har “bestilt” græskarsuppe med kylling. Glæder mig til at prøve den lidt senere Idag