Mmmmm……. Frokost, inspiration fra de arabiske lande: Shakshooka

Print page

Shakshooka

Helt tilfældigt faldt jeg over opskriften på denne lækre ret som er ikke andet end æg stegt på krydret tomater… Min første tanke var: YES! En god ret på den LCHF venlig frokostbord!

Den er MEGA nemt at lave og alle mine smagsløg blev vakt til live 🙂

Help me!!! I want more!!!! 😀

Det er bedst at bruge friske tomater, men hvis man ikke har tid kan hakkede tomater på dåse også bruges, vil jeg tro.

Chilipeber kan være meget stærke så prøv dig frem, giv mere hvis du kan lide den stærkere smag eller mindre hvis de er for stærke. Efter min mening kan peberfugt også bruges hvis man ikke bryder sig om den stærke smag.

Ingredienser:

  • 2 – 3 tomater
  • 1 mindre løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 1 chilipeber, kan udelades
  • olivenolie, ca ½ – 1 dl?
  • salt og peber
  • persille

Fremgangsmåde:

  1. Skold tomater i et bad med kogende vand.
  2. Tag sindet af dem.
  3. Hak dem groft.
  4. Hak løget groft, gør det sammen med hvidløg.
  5. Skær chilipeber i ringe.
  6. Kom olivenolien på panden og varm den.
  7. Kom løg i og svits det uden at det bliver brun.
  8. Kom tomater i og rør rundt.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Kom hvidløg i samt chilipeber.
  11. Sauter i panden indtil næsten al væske er væk. Rør engang imellem.
  12. Slå to æg ud på tomaterne, lad dem stege.
  13. Prøv evt at fordele æggehvider lidt rundt på tomaterne.
  14. Til sidst kan du med fordel lave hul på æggeblommer og fordele dem også uden på tomaterne.
    Du kan også vælge, at stege dem som spejlæg – valget er dit 🙂 Jeg syntes det smagte herligt på den måde jeg gjorde det 🙂
  15. Drys en god portion af frisk hakket persille oven på og spis 🙂

LCHF Shikshooka

Velbekomme!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *