Kyllingetærte med seleri og purløg

Print page

Kyllingetaerte med selleri

Jeg bliver nok aldrig færdig med tærter, og især ikke dem med kylling. For nogle dage siden har jeg lavet den med purløg og selleri og den smagte dejligt som altid. Som altid spist rub og stub 🙂

Ingredienser til fyldet:

  • 2 bryst filletter
  • 4 – 5 stilk selleri
  • 1 bundt purløg
  • grill krydderier samt salt og peber
  • 1 pakke bacon

Ingredienser til dejen:

  • ca. 100 g hvedemel
  • ca. 60 g fin rugmel
  • 100 g smør
  • ca. 3 spsk vand

Ingredienser til æggemassen:

  • 5 æg
  • ca. 4 dl piskefløde
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde:

  1. Alle ingredienser til dejen skal i foodprocessoren og så får man en klump dej der skal hvile lidt i køleskabet (bare lige lidt). Har du ikke en foodprocessor, kan du hakke smørret i melet, tilsætte vand og ælte det hele hurtigt sammen i hånden.
  2. Skær kyllingebryst i strimler og kom krydderier i, bland godt så al kødet er smurt i krydderier.
  3. Hak purløg og seleri.
  4. Brun kyllingestykker på panden i olie. Tag dem op.
  5. Svits derefter seleri på panden i nogle minutter.
  6. Lav æggemassen.
  7. Tænd ovnen på 200 grader.
  8. Smør tærteformen med smør/olie eller lign. Jeg bruger altid flydende margarine, det er så nemt.
  9. Tag dejen af køleskabet og rul den ud så den passer til din tærteform.
  10. Fordel seleri på dejen. Og derefter kylling ovenpå.
  11. Drys med purløg.
  12. Hæld æggemassen over.
  13. Bag ca. 35 – 40 minutter indtil overfladen begynder at blive brun.
  14. Server med salat.

 Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *