I dag vil jeg vise jer hvordan jeg laver risotto med champignon og tørrede svampe. Risotto er en dejlig ret. Jeg begyndte at lave den da jeg fik besøg af min barndomsveninde for nogle år siden. Hun har nemlig boet i Italien i nogle år, og har serveret den skønne ret til mig af flere omgange mens hun besøgte mig i Danmark 🙂
Det er også en forholdsvis hurtig ret og kræver ikke mange ingredienser.
Til tre personer (to voksne og et barn på 5) har jeg brugt:
- ca. 300 champignon
- 1 mindre løg
- ca. 250 gram risotto ris
- 1 l vand
- 2 bulionterninger
- en håndfuld tørrede svampe
- evt. tør, revet ost
- en håndfuld frisk persille
Fremgangsmåde:
- Rens champignon og skær dem i skiver.
- Skær løg i terninger.
- Kog vand og held over i en skål.
- Skyl svampene godt.
- Kom bulionterninger i samt tørrede svampe. Lad trække lidt.
- Kom lidt olie i gryden og kom løg i.
- Svits løg lige lidt og kom champignon i.
- Svits indtil champignon begynder at afgive saften.
- Kom ris i gryden, bland godt og steg nogle få minutter.
- Kom lidt af bulionen i, ca. en fjerde del.
- Rør godt og lad det koge lidt indtil næsten al væske er suget af risen.
- Igen, kom den næste del af bulion i og lad det koge på svag varme indtil næsten al væske er suget ind. Rør engang imellem.
- Fortsæt indtil risen får en dejlig blød konsistens og der er stadig lidt væske tilbage , i gryden, men ganske lidt.
- Bland friskhakket persille i.
- Server med salat og evt. hård revet ost ovenpå.
Velbekomme!