Mynte- chokoladeis

Print page

MynteChokoladeIs

Endnu en is-smag i denne omgang. Mynteis med chokoladestykker.

Chokoladen bryder myntesmagen og gør, at selv dem, der ikke bryder sig om mynten syntes om denne fantastiske is. 🙂

Som alle gelato is har denne en dejlig cremet konsistens.

Ingredienser:

  • 1 l base
  • 10 g mynteblade eller 6 dråber pebermynteolie – jeg brugte frisk mynte
  • evt. grøn frugtfarve
  • 100 gram mørkt chokolade i små stykker (jeg kører den i blenderen)

Fremgangsmåde:

  1. Blend mynten (eller pebermynteolie) og frugtfarven med basen mens den stadig er varm. Jeg har brugt en blender med si til at blende mynteblade med basen, på den måde fik jeg meget små myntestykker i basen. Husk du skal ikke si mynten fra, den skal i massen igen.
  2. Stil massen på køl i ca. 4 timer eller natten over.
  3. Nu kan du vælge at si mynten fra. Jeg har dog valgt at beholde den i isen.
  4. Kom massen i ismaskine, tilsæt chokoladestykker når ismassen er næsten færdig frosset.
  5. Hvis du ikke har en ismaskine kan du komme massen i fryseren og røre rundt hver halve time. Den skal have ca. 2 timer i fryseren. Efter ca. 1,5 time kan du tilsætte chokoladen og røre rundt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *