Pandekager – de tynde

Print page

pandekager

Jeg har altid været af den overbevisning, at jeg ikke kunne lave andre pandekager end de tykke med kærnemælk. Indtil…, ja, indtil jeg læste i min gode gamle kogebog hvad det er det drejer sig om 😀

Altså, for det første skal dejen have lov til at stå ca. 30 minutter i køleskabet. Og for det andet skal man ikke overhælde panden med en masse olie men smøre den med ganske lidt olie, eller helst bruge et stykke bacon eller svinefedt og smøre panden med det. Resultatet skal i al faldt være, at panden er lige fed alle steder uden at olien flyder rundt. Lige så snart jeg fik fat i det, er det simpelthen ‘piece of cake’ at lave de tynde pandekager. 🙂

Opskriften her kommer fra min polske kogebog og giver ca 10 – 11 stykker fra en pande med Ø 28 bund.

Ingredienser:

 • 2 æg
 • 2,5 dl mælk
 • 2,5 dl vand
 • 200 g mel
 • salt

Fremgangsmåde:

 1. Kom alle ingredienser i en skål og rør sammen. Helst med en elpisker.
 2. Lad dejen stå i ca 30 minutter i køleskabet.
 3. Bag på en varm pande:
  • Panden skal være smurt med olie eller andet fedt.
  • Kom lige så meget dej så den lige dækker panden, ikke mere. Drej panden rundt så dejen fordeles i et tyndt lag på hele panden.
  • Bag på den første side indtil dejen bliver fast ovenpå.
  • Vend om og bag indtil den begynder at bulle ud med luftbobler.
 4. Spis sammen med marmelade, hytteost eller kødfyld.

Velbekomme!

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *