Pulled pork i burgerbolle med Coleslaw salat.

Print page

Pulled pork i burgerbolle med Coleslaw salat

Det her er mit første forsøg med pulled pork.

Opskriften fandt jeg på en amerikansk hjemmeside. Den virkede meget autentisk og havde gode reviews.

Jeg bestemte mig for at give den en chance og resultatet var meget godt. Et ganske enkelt *delicious* kød der smelter i munden. Rigtig godt krydret og stærk, meget stærk. Jeg ved ikke om det var mine krydderier der gjorde det, eller man brugte noget mildere chili og cayennepeber i den oprindelig opskrift, jeg vil i hvert faldt fremover give kun én tsk af hver i stedet for én spsk.

Opskriften er til to kg nakkesteg, jeg brugte dog bare ét kg hvis nogen skulle undre sig ved at kigge på billedet.

Nakkestegen skal sættes i lage natten over, det gør, at kødet får krydderier langt ned og bliver fyldt med væske så man ikke behøver at hælde vand i gryden undervejs.

Når kødet er stegt færdigt, blander man den med sovsen fra stegning, men det gjorde jeg ikke, det blev simpelthen for stærk 😀 godt jeg smagte den inden!!!! 😀

Har du mod på at afprøve opskriften? 😉

Krydderiblanding:

OBS! Hvis din chili og cayennepeber er meget stærke så giv kun ca én tsk af hver.

 • 1,25 dl brun farin
 • 1 spsk røget paprika
 • 1 spsk kværnet peber
 • 1 spsk salt
 • 1 spsk cayennepeber
 • 1 spsk chili
 • 1 spsk hvidløgspulver
 • 1 spsk løgpulver
 • 1 spsk spidskommen

Til marinaden:

 • 1,25 dl salt
 • 1,25 dl brunfarin
 • 3 spsk krydderiblanding som du lige har lavet
 • 2 stk laurbærblade
 • ca. 1,8 l koldt vand

Kød:

 • 2 kg nakkesteg

Fremgangsmåde:

 1. Bland alle krydderier til krydderiblandingen sammen i et glas, 0,5 l glas er nok.
 2. Kom vandet i en skål og kom saltet i.
 3. Bland omhyggeligt indtil al saltet er opløst i vandet.
 4. Kom brunfarin i og bland godt.
 5. Kom krydderiblandingen i, rør godt.
 6. Kom kødet i en stor skål eller i en plasticpose.
 7. Hæld vandet med krydderier i, kom laurbærbladene i og lad stå natten over.
 8. Om morgenen skal du tage kødet op og gnide alle krydderier fra krydderiblandingen i den.
 9. Kom kødet i en støbejernsgryde eller en ovnfast fad med låg, kom også laurbærbladene fra lage i gryden.
 10. Kom låget på og steg de næste 8 timer i 110 grader.
 11. Efter den tid steg de næste to timer i 130 grader. Der står i opskriften, at man skal stege den sidste time uden låg på, så kødet får lidt brun overflade, men efter min erfaring behøver du ikke at gøre det, jeg stegte med låg på og kødet var fint brun i overfladen. Min pulled pork har faktisk stået i ovnen i godt og vel 10 timer, de sidste 2 timer i 110 grader igen, da jeg skulle ud og ordne andre ting i  byen. 🙂
 12. Lad den køle af i ovnen i ca 40 minutter.
 13. Tag to gafler og riv kødet fra hinanden med dem. Kødet er meget mørt så det går som smurt 🙂
 14. Bland kødet med sovsen, den der er i gryden efter stegning.
 15. Server med burgerboller og salat, fx Coleslaw 🙂

Pulled pork

Velbekomme!

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *