Pebermynte og chokolade muffins

Print page
Pebermynte og chokolade muffins

Pebermynte og chokolade muffins

Lige så snart jeg åbnede øjne i dag (søndag) har Lucas snakket om at bage kage. For at holde gejsten i ham, og for at gøre det lidt hyggeligere for os allesammen, havde jeg intet andet valg end at begynde at bage. Jeg bed ham om at finde en opskriftsbog og finde en kage han kunne tænke sig. Da kagen var fundet opdagede vi, at vi ingen smør havde i huset. Og så fik vi øje på en muffinsbog (“1 mix 100 muffins“, købt i Bilka), der skal man nemlig ikke bruge smør men olie til at bage og dagen var reddet 😀

Vi bagte nogle muffins som vi ikke har prøvet før, med pebermynte og chokolade. I opskriften er der brugt pebermynteekstrakt, jeg havde ingen hjemme men tænkte, at den nemt kan erstattes af frisk pebermynte blændet med sukker.

Uhmmm… De smager dejligt!!!! Og så har de den flotte, let grønne farve som kommer fra pebermynten, uden noget farvestoffer!

Her er opskriften til 12 store muffins:

Ingredienser:

  • ca. 5 dl hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1½ dl sukker
  • 2½ dl hakket chokolade, vi brugte chokoladeknapper
  • 2 store æg
  • 2½ dl mælk
  • 6 spsk solsikkeolie, vi brugte rapsolie
  • 1 tsk pebermynteekstrakt, vi brugte frisk pebermynte som beskrevet nedunder
  • 1 – 2 dråber grøn frugtfarve, udelades hvis der bruges frisk pebermynte

Fremgangsmåde:

    1. Forvarm ovnen til 200 grader.
    2. Forbered muffinsforme. Smør dem eller beklæd dem med papirforme.
    3. Hvis du, ligesom mig, ikke har en pebermynte ekstrakt men har frisk pebermynte i haven kan du gøre følgende:
      • Saml ca. 25 – 30 store pebermynteblade, eller mere hvis du ønsker en mere intensiv smag og farve.
      • Vask dem grundigt og tør dem lidt.
      • Tag ca. halvdelen af den angivne mængde sukker og bland den med pebermyntebladerne.
      • Kom dem i en lille kaffekværn eller tilsvarende, fx en lille blender, og blænd dem godt.
    4. Kom alle tørre ingredienser (mel, sukker, bagepulver, salt, chokolade) i en skål og bland dem sammen.
    5. Kom æg i en anden stor skål og pisk dem let. Du skal ikke bruge el pisker men almindelig piskeris eller gaffel.
    6. Kom derefter mælk, olie, pebermynte ekstrakt eller sukker, og frugtfarven. Pisk dem let sammen.
    7. Kom alle de tørre ingredienser i æggeblanding og rør det hele sammen så de lige er samlet sammen til en våd masse. Hvis du syntes at massen er for flydende kom lidt mere mel i.
    8. Kom dejen i muffinsforme. Jeg har en Tefal / Jamie Oliver silikone form med 12 huller som jeg putter papirforme i. Derefter fylder jeg papirformene helt til kanten. Det gør, at jeg får muffins med en stor top på som ser festligt ud 🙂
    9. Bag ca. 20 – 25 minutter indtil de vokser og bliver let brune i overfladen.

Pebermynte chokolade muffinsGod fornøjelse!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *