
I kampen med skvalderkål bestemte jeg mig for at plante pebermynten i bedet i haven. Hellere pebermynte end skvalderkål tænkte jeg og resultatet er to kæmpe buske af mynte samt adskelelige myntegrene der lægger sig på jorden og slår rødder 😀 Så jeg mangler ikke pebermynte, nu er kampen bare om at udnytte den så godt som muligt og prøve på at gøre noget så man kan også bruge den om vinteren. Jeg har i forvejen lavet pebermyntesaft, en stor hit med koldt vand og lidt citron når det er varmt. Og i dag kom jeg i tanke om noget andet, nemlig pebermyntesukker.
Det er den nemmeste ting at lave og den kan holde sig rigtig længe i køleskabet. Jeg tænker at den er god til både kager, muffins og julebagværk men også til at søde teen med eller bruge til at lave en fin, grøn glasur med. 🙂
Jeg har foreløbigt lavet et mindre glas med den og stillet den i køleskabet. Sukker i sigselv er konserverende så der er ingen fare for at noget kan gå galt.
Konsistensen af mit sukker er lidt flydende, nok fordi jeg ikke har tørt mynten ordentligt. Men sukkeret bliver altid lidt fugtigt da der er saft i bladene.
Her er ingredienser til et mindre glas på 2 dl:
- ca. 3 dl sukker
- en god håndfuld af mynteblade
Fremgangsmåde:
- Vask myntebladerne grundigt og tør dem.
- Kom dem i en skål sammen med sukker og bland dem godt sammen.
- Kom det hele i en mindre blender eller en kaffekværn og blænd dem godt.
- Kom massen på glas, luk og stil i køleskabet.
Nyd vinteren igennem 🙂
Hey 😀
Det lyder lækkert. Mynte og sukker. Men hvor lang er holdbarheden med de to blandede sammen ?
Mvh Eleina
Hej Eleina,
Hvis du kommer til at opbevare det i køleskabet såå kan den holde rigtig længe. Sukker er konserverende i sigselv.
Venlig hilsen,
Tamara