Super hurtige hvidløgsboller med ost

Print page

Hvidløgs- osteboller

Disse boller er en god alternativ til hvidløgsflutes som du køber i brugsen. De er nemme og hurtige at lave og så smager de meget meget godt.

Det tager ca. 30 minutter fra start til de står rygende varme på dit bord. Og har du lavet dem én gang vil du komme tilbage til dem igen og igen 😀 lige som mig.

Jeg bagte dem til kombineret frokost og middag i dag. De skulle spises til suppen, så jeg bestemte mig for give dem et pift med ost på. 🙂 Du kan gøre lige som mig men du kan også bruge krydderier efter eget ønske og smag.

Du vil måske syntes, at der er meget gær i dem, det er fordi de skal vokse hurtigt. Jeg var også skeptisk første gang jeg bagte dem. Jeg var bange for, at de kommer til at smage for meget af gær men nej, jeg kan forsikre dig at det gør de ikke.

Der er ca. ½ dl sukker i, det får bollerne til at have en fin sødlig smag. Du kan altid reducere mængden af sukker hvis du syntes.

Her får du opskriften til 12 STORE, lækre bryde-boller.

Hvad skal du bruge:

 • 2 pk. gær
 • ca. 10 dl mel
 • 1½ tsk salt
 • 2½ dl vand
 • 1 æg
 • 1 dl olie
 • ½ dl sukker

Desuden:

 • lidt smør til pensling
 • lidt ost til at drysse med
 • 3 fede hvidløg

Fremgangsmåden:

 1. Stil ovnen på 225 grader.
 2. Smuldr gæret i fingervarmt vand.
 3. Kom olie, sukker, salt og æg i. Lad det stå et par minutter indtil gæret begynde at røre sig.
 4. Kom noget af melet i og ælt godt. Kom mere mel i hvis du syntes dejen er for klistret. Jeg kom først ca. 7 dl mel og derefter kom jeg resten i mens jeg har hele tiden tjekket om dejen ikke er for hård. Du vil få en en fin, blød dej der ikke klistrer ret meget.
 5. Form dejen til 12 boller. Jeg delte dejen først i 4 lige store dele og derefter delte jeg hver af dem i tre for at få 12 boller i ca. samme størrelse.
 6. Kom bollerne i en smurt form. Lad dem hæve i 10 minutter.
 7. I mellem tiden smelt smørret og pres hvidløg i det.
 8. Bland dem godt sammen og vent til bollerne er hævet.
 9. Pensl bollerne med hvidløgssmør, husk at putte lidt hvidløg på hver bolle. Det gør ingenting at smørret flyder ned.
 10. Kom derefter ost på og bag i ca. 10 – 15 minutter eller indtil både osten og dejen begynder at blive brune. Hvis du syntes, at osten bliver brun for hurtigt kan du sænke temperaturen til 200 grader og bage videre.

image_12

8 thoughts on “Super hurtige hvidløgsboller med ost

 1. Jeg tror jeg har misforstået hvad et fed er for hele lejligheden lugter af hvidløg😂 Jeg puttede halvdelen i selve dejen da jeg indså at det umuligt kunne være rigtigt at der skulle være så stor en mængde hvidløg i😂 Nu får vi at se hvordan de bliver og så skal jeg bare prise mig lykkelig for at jeg elsker hvidløg og ikke skal være social de næste par dage! Jeg har altid troet et fed var en hel “klase” . Det var så også usedvaneligt store hvidløg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *