Vaniljesukker

Print page

Vanilliesukker

Det er utrolig dejligt at kunne bruge sit eget, hjemmelavet vaniljesukker til kager, sovser, is og andre desserter. Det har en hel speciel, intensiv smag, og duft, som intet købt vaniljesukker kan give dig.

Jeg har en meget nem måde at lave min vaniljesukker på. Jeg kan godt lide når det har en meget fin konsistens derfor bruger jeg flormelis til at lave det, samt en lille kaffekværn som jeg købte i genbrugsbutikken en gang, den er helt perfekt til formålet. Ellers bruger jeg lidt sukker til at kværne vaniljestænger med.

Jeg laver en STOR mængde vaniljesukker ad gangen, som jeg opbevarer i et glas, og altid har ved hånden når jeg har brug for det. Det tager fem minutter at lave og den mængde rækker meget lang 🙂

Hvad skal du bruge:

  • 0,5 kg flormelis
  • ca. 1 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • en kaffekværn eller lign.

Fremgangsmåde:

  1. Skær vaniljestangen i mindre stykker.
  2. Kom sukker og vaniljestangen i kaffekværnen og kør den i nogle få minutter.
  3. Kom flormelis i en skål og hæld den malede vanilje med sukkeret i.
  4. Bland det hele godt.
  5. Kom sukkeret på et tætsluttende glas.
  6. Nyd det hver gang du bruger dit eget, hjemmelavet vaniljesukker 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *