Surdejs rugbrød fra ‘Bread Matters’ bogen

Print page

Surdejsbrød fra Bread Matters bogen

Der er vist ingen tvivl om, at jeg er bleven bidt af at bage surdejsbrød 🙂

Så…. Jeg har, igen, været igang med at bage et af dem. Denne gang har jeg kigget på en opskrift i ‘Bread Matters’ bogen. Dér fandt jeg et kommen rugbrød, som jeg har bestemt mig til at lave om til sort spidskommen rugbrød, da jeg er ret vildt med smagen af sort kommen 🙂

Det kræver lidt tid at lave brødet. Først skal man have surdejen som her kaldes ‘starter’, og derefter bruge den til at lave en portion surdejen til brug i brødet. Jeg går ud fra, at du allerede har ‘starteren’, derfor vil jeg ikke skrive hvordan den laves. Klik på linket ovenfor, så kan du se hvordan den laves.

Dag 1:

  • 50 g starter
  • 150 g fuldkorns rugmel
  • 300 g lunket vand

Blandes sammen og stilles et varmt sted i ca. 12 – 24 timer.

Dag 2:

  • 350 g af blandingen fra i går
  • 150 g rugmel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 200 g hvedemel
  • 10 g sort kommen’5 g salt
  • 200 g vand

Bland det hele godt sammen og ælt dejen grundigt. Du vil få en blød og klistrende dej.

Lad dejen hvile i ca. 2 timer. Men du kan også lade være med det. Der er så meget rugmel i dejen at den vil ikke hæve så meget alligevel. Læg dejen derefter i en mindre rugbrødsform, pensl med vandet og lad den hvile igen i ca. 2 til 4 timer.

Bag derefter i en forvarmet ovn til 230 grader i 10 minutter. Derefter sænk temperaturen til 210 grader og bag yderligere i ca. 35 minutter. Jeg har sprøjtet brødet med vand lige før bagning og ca. 10 minutter før jeg tog den ud af ovnen. Det fik en meget pænt skorpe 🙂

Jeg skulle nok også skære brødet ovenpå før bagning, så ville den ikke sprække i siden som den gjorde. Det må jeg huske til næste gang.

God bagelyst 🙂 og Velbekomme!

IMG_8965

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *