Æbler på glas til æblekagen

Print page

Æbler på glas til æblekage

Forrige uge var vi på en tur hvor vi fandt nogle store madæbler (tror jeg). Jeg har prøvet ét af dem og det smagte så godt, og var så mange af dem, at jeg samlede nogle og tog dem med hjem. Det viste sig senere at der var ca. 4 kg af dem. Jeg har kogt dem og puttet på glas til når jeg skal lave æblekage i løbet af vinteren 🙂 De fire glas du kan se på billedet er det, der kom ud af de 4 kg.

Disse æbler var ret søde og faste i konsistensen så jeg har brugt ca. 0,5 – 0,7 l vand til at koge dem. Jeg brugte også ca. 2 – 3 dl sukker, hvis jeg finder ud af, at de ikke er søde nok når jeg skal lave kage så putter jeg bare mere sukker i senere.

Ingredienser:

  • æbler
  • sukker, mængden afhænger af hvor søde er dine æbler og hvor søde du vil lave dem
  • lidt vand, mængden afhænger af hvor saftige dine æbler er

Fremgangsmåde:

  1. Skræl æblerne, fjern kernehusene og del dem i mindre dele.
  2. Kom dem i en stor gryde, hæld lidt vand i, så det lige dækker bunden, sæt låg på og begynd at koge.
  3. Tag låget af engang imellem og rør rundt, de skal nødig brænde på.
  4. Tjek om der skal mere væske i hvis den er fordampet for hurtigt.
  5. Tilsæt noget af sukkeret når du kan se, at æblerne begynder at koge ud og der begyder at komme mere væske på bunden.
  6. Rør rundt, lad dem koge lidt mere under låg.
  7. Smag og vurder om de er søde nok eller om der skal mere sukker i.
  8. Når de er kogt længe nok begynder de at blive til mos. Jeg kan godt lide, at man kan stadig se strukturen af æbler når de kommer på glas.
  9. Kom dem på rengjorte glas og luk dem tæt.

Du kan også vælge at pasteurisere dine æbler på glas, det gør du på den måde:

  1. Hvis dine glas er stadig varme skal du varme ovnen til 100 – 130 grader.
  2. Kom glassene i ovnen og lad dem stå i den varme oven i én time. Varmen skal være tændt.
  3. Efter én time sluk ovnen og lad glassene afkøle i ovnen.
  4. Nu burde de være lukket og kunne holde rigtig længe.

Sådan kan du også pasteurisere andre ting, fx marmelader osv.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *