Amerikanske cookies

Print page

Amerikanske Cookies

Det her er en gammel opskrift. Jeg fik engang en idé om at læse russisk på universitet i Århus. Der var en pige på holdet sammen med mig, som bagte disse fantastiske cookies, fyldt med peanuts og chokolade, og jeg fik opskriften fra hende. Portionen rækker til ca. 55 STORE cookies, og jeg kan garantere dig at de bliver spist ret hurtigt 🙂

Opskriften er nem og lige til:

Ingredienser:

  • 500 gram brun farin
  • 600 gram smør
  • 500 gram melis
  • 5 æg
  • 5 tsk. fuld bagepulver
  • 5 tsk. fuld vaniljesukker
  • 1 kg mel
  • 250 gram nødder (saltede peanuts)
  • 250 gram chokolade – i små stykker eller chokoladeknapper

Fremgangsmåde:

  1. Smør, sukker og brunfarin røres godt sammen.
  2. Æg tilsættes og røres igen.
  3. Mel, bagepulver og vaniljesukker (jeg brugte hjemmelavet) blandes sammen og blandes med æggemassen.
  4. Røres rigtig godt – helst i en røremaskine, dejen er nemlig meget tung.
  5. Til sidst tilsættes nødder og chokoladen og æltes lige lidt mere.
  6. Ved hjælp af en ske skal der formes ret store boller af dejen, som kommes på bagepladen ( jeg havde 9 stykker på en bageplade).
  7. Tryk hver bolle flad og bag i forvarmet ovn til 225 grader i ca. 10 – 15 minutter eller indtil de begynder at blive brune.

God bagelyst! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *