Boller i karry.

Print page

IMG_7591

Boller i karry. Endnu en klassiker på vores bord.

Vi købte en kokosnød i weekenden og da vi åbnede den var der ca. 1½ dl mælk i. Den var Lucas vildt efter at smage men han ville ikke drikke den. Så jeg har bestemt mig at bruge mælken til boller i karry i dag, det blev en succes!

Her er min opskrift på denne dejlige ret som jeg faktisk aldrig har spist før jeg kom til Danmark.

Ingredienser:

Til kødbollerne:

  • ca. 500 g hakket okse- og svinekød
  • 1½ tsk. salt
  • peber efter smag
  • 1 æg (i dag brugte jeg kun ca. 1 æggehvide som jeg havde tilbage efter have bagt drozdzowka endnu en gang)
  • ca. 1½ dl havreklid
  • 2½ dl mælk

Til sovsen:

  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 2 – 3 tsk. karry
  • lidt fedt (smør, olie eller lign.)
  • ca. 1½ dl kokosmælk
  • vand fra kødbollerne
  • ca. 1- 2 spsk. maizeina
  • lidt mælk, piskefløde eller madlavningsfløde

Tilbehør: ris, 1 -2 bananer skåret i mindre stykker og vendt i kokosmelet, grøn salat.

Fremgangsmåde:

Rør alle ingredienser til kødbollerne sammen i en skål og lad det stå i køleskabet i ca ½ time.

I mellemtiden hak løg, hvidløg og æble og sæt vandet til at koge med salt i.

Du kan også begynde at koge risen her. Jeg gør det i min favorit gryde, nemlig i trykkogeren. Det tager kun 7 minutter og risen er klar 🙂 Jeg fortæller gerne hvordan jeg gør det 🙂

Når vandet koger skru lidt ned for varmen og form bollerne med en ske og kom dem i det kogende vand.

Lad dem koge på en lav blus indtil de stiger op til overfladen – så er de nemlig færdige. Tag dem op af gryden i en skål.

Smelt fedtet i gryden og svits løg, når den er klar kom hvidløg i og derefter æblet. Sauter det hele i nogle minutter og kom karry i. Rør godt i ca. 2 min. Når alt har taget farven kom kokosmælken i og vandet fra kødbollerne.

Jeg brugte ikke hele vandet men ca. 5 – 7 dl. Kog op. Her plejer jeg at bruge min stavblænder og blænde hele, Lucas vil gerne have sovsen der er jævn :-).

Tag nu mælken og bland maizeina i. Kom blandingen forsigtigt i gryden og kog op. Kom kødbollerne i sovsen og du er færdig 🙂

Server med ris og bananer vendt i kokosmel samt en god salat efter eget hoved.

 Velbekomme!

1 thought on “Boller i karry.

  1. Pingback: Grøntsagssuppe med hjemmelavet kødboller. |

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *