Boller i karry. Endnu en klassiker på vores bord.
Vi købte en kokosnød i weekenden og da vi åbnede den var der ca. 1½ dl mælk i. Den var Lucas vildt efter at smage men han ville ikke drikke den. Så jeg har bestemt mig at bruge mælken til boller i karry i dag, det blev en succes!
Her er min opskrift på denne dejlige ret som jeg faktisk aldrig har spist før jeg kom til Danmark.
Ingredienser:
Til kødbollerne:
- ca. 500 g hakket okse- og svinekød
- 1½ tsk. salt
- peber efter smag
- 1 æg (i dag brugte jeg kun ca. 1 æggehvide som jeg havde tilbage efter have bagt drozdzowka endnu en gang)
- ca. 1½ dl havreklid
- 2½ dl mælk
Til sovsen:
- 1 løg
- 2 fede hvidløg
- 2 – 3 tsk. karry
- lidt fedt (smør, olie eller lign.)
- ca. 1½ dl kokosmælk
- vand fra kødbollerne
- ca. 1- 2 spsk. maizeina
- lidt mælk, piskefløde eller madlavningsfløde
Tilbehør: ris, 1 -2 bananer skåret i mindre stykker og vendt i kokosmelet, grøn salat.
Fremgangsmåde:
Rør alle ingredienser til kødbollerne sammen i en skål og lad det stå i køleskabet i ca ½ time.
I mellemtiden hak løg, hvidløg og æble og sæt vandet til at koge med salt i.
Du kan også begynde at koge risen her. Jeg gør det i min favorit gryde, nemlig i trykkogeren. Det tager kun 7 minutter og risen er klar 🙂 Jeg fortæller gerne hvordan jeg gør det 🙂
Når vandet koger skru lidt ned for varmen og form bollerne med en ske og kom dem i det kogende vand.
Lad dem koge på en lav blus indtil de stiger op til overfladen – så er de nemlig færdige. Tag dem op af gryden i en skål.
Smelt fedtet i gryden og svits løg, når den er klar kom hvidløg i og derefter æblet. Sauter det hele i nogle minutter og kom karry i. Rør godt i ca. 2 min. Når alt har taget farven kom kokosmælken i og vandet fra kødbollerne.
Jeg brugte ikke hele vandet men ca. 5 – 7 dl. Kog op. Her plejer jeg at bruge min stavblænder og blænde hele, Lucas vil gerne have sovsen der er jævn :-).
Tag nu mælken og bland maizeina i. Kom blandingen forsigtigt i gryden og kog op. Kom kødbollerne i sovsen og du er færdig 🙂
Server med ris og bananer vendt i kokosmel samt en god salat efter eget hoved.
Velbekomme!
Pingback: Grøntsagssuppe med hjemmelavet kødboller. |