Grøntsagssuppe med hjemmelavet kødboller.

Print page

I dag skal vi have suppe. Grøntsagssuppe. Helt overraskende kom Lucas fra børnehaven i går og ville have suppe. Grøntsagssuppe.

IMG_7688

Jeg havde nogle rester fra sidste gang vi købte halv gris fra landmanden, der var nogle kødben i posen som jeg ikke rigtigt vidste hvad jeg skulle bruge til. Dem kom jeg i tanke om i dag, da jeg begyndte at spekulere på hvad jeg skal lave suppen af.  Så jeg kogte disse kødben sammen med en laubærblad, et par stykker allehånde og urtesalt. Selvfølgeligt kogte jeg dem i trykkogeren, det tager kun 10 minutter 🙂 .

Man behøver ikke at have kødben til denne suppe, en hurtigere version vil være at tage nogle bullionterninger ( mængden afhængig af hvor meget suppe man vil have) og koge dem sammen med grøntsager.

I mellemtiden har jeg forberedt farsen til kødbollerne, opskriften er den samme som til boller i karry.

Derefter har jeg taget kødbenene ud og siet suppen. Så tilbage i gryden med suppen sammen med en pose frosne suppeurter, groft skåret kål, nogle kartofler, fine grønne ærter og koge det hele igen i fem min i trykkogeren.

Nu er der tid til kødbollerne. Jeg var faktisk helt overbevist om at de skal være bittesmå, ligesom dem man køber i butikken, men jeg har ombestemt mig da jeg så på de kogte kødben. 🙂 Der var nemlig en hel masse kød på dem, så det har jeg taget af og smidt tilbage i suppen. Derfor vil jeg lave mine kødboller lidt større i dag, på polsk 🙂

Kødbollerne blev kogt i suppen sammen med resten, det har jeg lidt fortrudt, da der ikke var ret meget plads i gryden. Til sidst har jeg skåret bacon i små stykker og smeltet den på panden indtil den var ret brun, bagefter har jeg tilsættet en ske mel, blandet godt og hældt det i suppen.

Så nu er jeg færdig! Hvornår skal vi spise?

  Ingredienser:

 • ca. halv kilo kødben (du vælger selv hvad det skal være for noget, det er din suppe, du kan også bruge noget kylling i stedet for, fx. kyllingelår eller kalkunlår, der er mange muligheder)
 • en pakke frosne suppeurter, jeg kan lide de groft skårne, 750 g
 • fine grønne bønner, ca ½ pakke
 • lidt hvidkål, sådan 100 – 200 g
 • røget bacon, ca 100 g
 • 1 spsk (med top) mel
 • 4 – 5 kartofler
 • 1 laubærblad
 • 2 stk. allehånde
 • og alle andre grøntsager du har lyst til 🙂

Fremgangsmåde:

 • Kog kødbenene sammen med laubærblad og et par stykker af allehånde indtil kødet kommer nemt fra kødbenet.
 • Tag kødben ud og si suppen.
 • Kom den tilbage i gryden sammen med grøntsager. og kog i ca. 5 min.
 • Tag kødet af kødben og kom det tilbage i suppen.
 • Form kødboller og kom dem en efter en i gryden mens suppen simrer.
 • Skær bacon i små stykker og brun den på panden indtil næsten hele fedtet er flydende. Kom en spiseske mel i bacon og rør rundt i et par minutter. Det er ikke mening at melet skal blive brun, bare opbagt. Kom så det hele i suppen og rør godt rundt.
 • Smag suppen med salt og peber.

Jeg ved, at I vil kunne lide den hvis I laver suppen :-).

VELBEKOMME!

PS Der kom ca. 6 l suppe, halvdelen kom i fryseren, den skal vi bruge den dag vi ikke har tid til at lave mad 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *