Gullasch med champignon og kartoffelboller

Print page

Gulasch med champignon

Det er kold og det er næsten vinter. Den kolde tid er for det meste gryde retter for mig. Jeg syntes det er så behageligt når maden simrer i gryden mens jeg kan slappe lidt af. Nu siger jeg heller ikke at der er ingen arbejde i det, lang fra. 🙂

Gullasch er én af de dejlige retter som man kan lave til to dage. Man har noget arbejde den ene dag og så slapper man helt af den næste 😀 Komfort, ikk?

For et par dage siden lavede jeg gullasch af 50/50 oksekød og skinkekød.

Ingredienser:

 • ca 500 g oksekød, skåret i mundrette stykker
 • ca 500 g skinkekød, skåret i mundrette stykker
 • ca 250 g røget bacon eller skinke, jeg brugte røget skinke, skåret i små tern fra Lidl
 • 500 champignon, skåret i skiver
 • 5 løg, grovhakket
 • 5 fede hvidløg, grovhakket
 • en håndfuld tørrede svampe
 • salt og peber
 • 2 laurbærblade
 • 3-4 stk allehånde
 • lidt olie til stegning, ikke olivenolie
 • 2 spsk maizeina
 • kogende vand

Fremgangsmåde:

 1. Kom de tørrede svampe i en mindre skål og hæld vand i. Lad dem stå nogle minutter. Skær dem i mindre stykker.
 2. Kom olie på panden.
 3. Brun kødet på en meget varm pande. Prøv på ikke at komme alt for meget kød i panden ad gangen. Det vil gøre panden kold og få al saft til at løbe ud af kødet. Du skal brune kødet godt, så du kan se, at det er brunt.
 4. Kom kødet i en stor gryde og stil til side.
 5. Kom løg på panden og steg den let.
 6. Tilsæt hvidløg og steg videre.
 7. Til sidst kom champignon i og steg videre i max 5 minutter.
 8. Kom det hele i gryden med kødet.
 9. Stil gryden på varmen og steg i et minut.
 10. Kom de tørrede svampe i.
 11. Kom kogende vand i så det dækker det hele.
 12. Kom peber, allehånde og laurbærblade i. Du skal ikke komme salt i.
 13. Kog på et lavt blus, under låg, indtil kødet blive mør. Jeg kogte i trykkogeren og det tog ca. 25 minutter. Men i en almindelig gryde vil det nok tage 1½ til 2 timer. Afhængig af oksekød.
 14. Smag til med salt og mere peber hvis du syntes.
 15. Kom et par spsk maizeina i en kop, hæld vand i og bland sammen. Kom blandingen i gryden med kødet så sovsen bliver tykkere.
 16. Server med kartofler, ristet boghvede eller kartoffelboller samt noget salat, eller bedst suragurk eller syltede rødbeder. 🙂

Velbekomme!

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

 

 

 

6 thoughts on “Gullasch med champignon og kartoffelboller

 1. Hejsa – glæder mig til at prøve den. For ca. 1/2 år siden var jeg i Szczecin, her besøgte jeg markedet Manhatten – her er der et lille sted, hvor mest polakker sidder og spiser og drikker øl. De har bla. vildsvin på spyd – og så en fantastisk gullasch suppe – til 14 kr. – den opskrift kunne jeg godt tænke mig 🙂

  • Hej Thomas,
   Jeg er i Szczecin et par gange om året og jeg tror, at jeg kender det lille sted du omtaler 🙂
   Næste gang jeg er der skal jeg nok prøve at spise gullash supen hos dem og måske gøre kunsten efter 🙂
   Jeg glæder mig til at høre om det lykkedes dig at lave min gullash indti da 🙂
   Mange hilsner,
   Tamara

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *