Da jeg var barn lavede jeg mayonnaise sammen med min mor og mormor 🙂 Det var en langsommelig process hvor man skulle hælde olien meget langsomt og røre den sammen med ægget forsigtigt og længe med en piskeris.
I dag, hvis man er den heldige ejer af en stavblender, kan man lave mayonnaise i løbet af 10-15 sekunder. Det har jeg nemlig selv gjort i dag, og resultatet var rigtig godt, så det er bestemt ikke sidste gang. 🙂
Ingredienser:
- 2 æg
- 300 ml olie, jeg brugte rapsolie
- ca ½ tsk salt
- ca ½ tsk sennep, jeg brugte en mild af slagsen
- ca 1 tsk Condimento Bianco, man kan også bruge citronsaft men jeg foretrækker altså Condimento Bianco 🙂
Fremgangsmåde:
Kom alt i et højt glas og blend det med din stavblender. Start i bunden af glasset og slut op i toppen. Smag. Hvis du syntes at der mangler noget så smag til og blend lidt mere. Man skal prøve sig frem med det hele, jeg syntes nemlig at man jeg skal ikke have så meget Condimento Bianco.
Velbekomme!
Og en ægte LCHF frokost med hjemmelavet mayonnaise 🙂