Lasagne med spinat, gulerødder og kål.

Print page

Lucas har i længere tid gået og snakket om lasagne, dem spiser de nemlig i børnehaven engang imellem. Så han ville have, at vi laver lasagne også herhjemme, og det skulle være med spinat, for den vokser man af 🙂

Jeg surfede lidt på nettet for at finde en god opskrift men syntes ikke, at jeg kunne finde noget som fangede min interesse. Til sidst bestemte jeg mig for at eksperimentere lidt og bruge også nogle af de kål rester som jeg havde liggende i køleskabet i rigtig lang tid. Jeg endte med en rigtig stor portion af lasagne som fyldte den største af mine fade. Vi spiste den i to dage og ingen af os blev træt af det 🙂

IMG_3800

Ingredienser:

  • ca. 500 g hakket oksekød
  • ca. en fjerde del af en kålhoved, skåret fint
  • 1 pose helbladet spinat, froset, ca 500 g
  • 2 ret store gulerødder, groft revet
  • 2 store løg
  • 3-4 fede hvidløg
  • 2 oksekøds bulionterninger
  • lasagneplader
  • kryderier: paprika, salt, peber, basilikum, oregano
  • to dåser hakkede tomater

Fremgangsmåde:

Tag spinatten ud på en si og tø den op, pres så meget vand ud som du nu kan.

Hak gulerødder og skær løgene groft.

Skær hvidkålen fint.

Start med at svitse løg på panden sammen med lidt smør. Når den begynder at blive gennemsigtig tilsæt hvidløg og efter et stykke tid gulerødder og kål. Hæld en smulle vand i gryden (ca. ½ dl) og læg låg på. Lad det hele simre under låget i ca 5 min. Rør rundt engang imellem.
IMG_3792

Hæld det hele ud i en skål og svits kødet i gryden. Når kødet er brunet hæld kålblandningen i gryden igen og tilsæt tomatter, kryderier og bulion terninger, hvis du syntes der er for lidt vand hæld lidt vand i. Jeg endte med at tilsætte ca. 1½ dåse vand, sådan, at jeg endte med at det hele var dækket at væske.

IMG_3793  IMG_3794

Lad det hele simre i ca 20 minutter. Tilsæt chili hvis det skal være lidt stærkere.

Imens kødet og grøntsager simrer kan du tilberede bechamelsovs. Til den skal du bruge:

  • mel
  • smør
  • mælk
  • citronsaft
  • salt
  • peber
  • muskatnød

Tag lidt smør (jeg tror, jeg brugte ca 50 – 75 gram smør) og smelt den i gryden, derefter tilsæt så meget mel, at hele smøret bliver “opslugt” af melet og du får mel/smør klumper i gryden. Bag det lidt under omrøring og begynd at hælde mælken i gryden lidt efter lidt. Rør rundt og pas på at det ikke brænder. Tilsæt så meget mælk så sovsen bliver ret tyk (men ikke for tyk) og rør parmesan ost i, smag til med citronsaft og muskatnød.

Nu har du både bechamelsovsen og kød-/grøntsagssovsen klar 🙂

Sæt ovnen på 200 grader.

Hæld lidt af bechamelsovsen på brædepanden, så den lige dækker den og læg lasagneplader på, derefter hæld lidt af kød-/grøntsagssovsen på og dæk til med lasagneplader. Fortsæt på samme måde (lasagneplader/kød-/grøntsagssovsen indtil du ikke har mere af sovsen). Når du har brugt hele kød-/grøntsagssovsen læg lasagneplader på for sidste gang og dæk dem med spinat, hæld bechamlesovsen på og stil det hele i forvarmet ovn.

IMG_3797

Bag indtil du får en dejlig brun overflade. Server med lidt grønt.

Velbekomme!

IMG_3802

2 thoughts on “Lasagne med spinat, gulerødder og kål.

  1. Den opskrift ser god ud. En gang lavede jeg også selv lagsagne. Jeg lavede endda pastapladerne selv. Mums.
    Måske skulle jeg prøve igen, når Lucas kommer på ferie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *