Majs pandekager med kødfyld.

Print page

Image_015

Majs er ikke lige LCHF meeen man skal heller ikke gøre livet sur for sig selv. Jeg/vi spiser meget moderat LCHF. Og vi har for længst bestemt os for, at vi ikke vil lave erstatniger til de gode pandekager, de dur simpelthen ikke (læs: vi kan ikke lide dem). Så vi spiser altså pandekager én gang imellem, nok én gang hver anden måned.

I dag blev der altså tid til dejlige majs pandekager, fyldte med kød og gratineret i ovnen med ost på til sidst.

Opskriften på kødfyld er nok til 2 x aftensmad til tre personer, dvs to voksne og et barn.

Pandekagedej (ca 12 stykker)

Ingredienser:

 • 200 g majsmel
 • 3 dl mælk
 • 1 dl vand
 • 4 æg
 • 25 g olie, jeg brugte jordnøddeolie
 • ca. 0,5 tsk salt
 • olie til bagning

Fremgangsmåde:

 1. Kom alt i en skål og rør godt med en piskeris eller håndmixer.
 2. Stil 30 min i køleskabet.
 3. Begynd på at lave kødfyld i mellemtiden 🙂

 

Kødfyld

Ingredienser:

 • ca 1.5 kg hakket kød, jeg brugte blandet kalv og flæsk
 • 1 stor dåse tomatpuré
 • 1 tsk salt og 1 tsk peber
 • 1 tsk (med top) karry
 • 2 store løg, hakket
 • 3 fede hvidløg, hakket
 • olie, jeg brugte jordnøddeolie

Fremgangsmåde:

 1. Kom olien i gryden, varm op.
 2. Kom løg og svits det.
 3. Kom derefter hvidløg og svits sammen med løg et par minutter mere.
 4. Kom karry i og svits et par minutter mere.
 5. Kom kødet i og brun det sammen med alt andet.
 6. Kom til sidst salt og peber samt tomatpuré.
 7. Rør godt, kog sammen i nogle minutter indtil næsten al vand er fordampet.
 8. Læg låg på og sluk for varmen.
 9. Sæt ovnen på 225 grader.
 10. Bag pandekager 🙂
 11. Kom lidt kød på hver pandekage og rul den. Det er nemmest hvis du ruller én efter én som du bager dem 🙂
 12. Kom den i en smurt fad. Jeg smurte min fad med jordnøddeolie.
 13. Lig dem tæt på hinanden, vær ikke bange til at presse dem lidt sammen.
 14. Til sidst drys med revet ost.
 15. Stil i ovnen og gratiner indtil osten er brun, hos mig tog det ca 8 minutter.
 16. Server med salat og en god dressing 🙂

Velbekomme!

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *