
Så den første LCHF aftensmad var en mørbradgryde. I virkeligheden er det en ganske almindelig mørbradgryde spækket med piskefløde og bacon. Den kan nydes med kartofler, hvis man har lyst, og man kan erstate piskefløden med en fedt reduceretfløde hvis man ikke følger LCHF.
Vi spiste den med en portion af kogt blomkål og grønne bønner. I virkeligheden var kartofler slet ikke savnet 🙂 og alle blev mætte og glade 🙂
Ingredienser:
- 2 stk svinemørbrad
- 500 g champignon
- nogle skiver bacon eller en pakke skiveskåret
- piskefløde
- smør til stegning
- 2 store løg
- 3 – 4 fad hvidløg
- salt og peber
Fremgangsmåde:
- Afpuds mørbrad og skær dem i mindre stykker.
- Rens champignon, skær dem i to.
- Kom olie på panden, varm panden godt op og brun kødet på begge sider. Hver side skal have nogle få minutter, indtil den bliver brun, hold høj varme imens ellers lukker du ikke porerne og al saft vil løbe ud af kødet.
- Tag kødet op af panden og lad den vente.
- Hak løget og svits det i smørret.
- Kom det hakkede hvidløg i. Svits sammen i nogle minutter.
- Kom bacon i og steg videre indtil fedtet begynder at smelte.
- Kom champignon, steg videre t par minutter.
- Kom til sidst kødet i, hæld piskefløden over og lad simre sammen i ca 10 minutter.
- Smag med salt og peber.
- Server med grøntsager efter egen smag. Hvis du ikke følger LCHF kan du spise den med kartofler.
Velbekomme!
Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂