Denne her er den nemmeste birkeskage man kan lave. Der er ingen mel i den hvis man undlader smuldredejen på toppen. Personlig syntes jeg, at den smager bedst med smuldredejen men det er, som altid, en smagssag 🙂
En nem og hurtig kage der plejer at forsvinde næsten med det samme 🙂
Det er nemmest at lave kagen med en elpisker eller en røremaskine.
Ingredienser:
- 6 spsk mannagryn
- 6 æg
- 3 æbler
- 2 tsk bagepulver
- 200 g blå birkes
- 2 spsk honning
- 100 g smør
- 250 g sukker
- rosiner, hakkede mandler, appelsinskal osv., efter smag
Til smuldredejen:
- 50 g smør
- 50 g sukker
- 100 g mel
Fremgangsmåde:
- Skyl birkes, kom dem i en gryde og kog i 15 minutter.
- Si dem, afkøl og hak dem i en kødhakker to gange. Dvs. at efter at du har hakket dem skal du gentage processen en gang mere.
- Skræl æbler og riv dem på den groveste rive.
- Bland mannagryn med bagepulver.
- Bland birkes med honning, rosiner, hakkede mandler, appelsinskal osv.
- Pisk æggehviderne helt stive.
- Kom smør og sukker i en skål og pisk dem til en luftig masse.
- Kom én æggeblomme ad gangen mens du pisker videre.
- Kom derefter mannagryn, æbler og birkesmasse, skiftevis lidt efter lidt mens du pisker videre.
- Til sidst bland massen meget forsigtigt med æggehvider.
- Kom den i en form beklædt med bagepapir. Min form er ca 21 x 25 cm.
- Bag ca 45 – 50 minutter i 180 grader. Hvis du bruger et glasform skal du bage 10 minutter længere.
Velbekomme!
Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂
Helt enig med Edyta, den smager super godt 🙂
Den smager bare så godt 🙂