Søde polske boller med mandler

Print page

Polske boller med mandler

Boller op, boller ned, boller i min mave… 😀 Jeg havde igen lyst til at bage søde boller 🙂 og i anledning af Jul skulle de blive med mandler og appelsiner med lækker smuldredej ovenpå 🙂

Ingredienser:

 • ca 850 g mel
 • ca 4 dl kærnemælk
 • 100 g smør, smeltet
 • 1 æg
 • 2 spsk vaniljesukker, jeg brugte hjemmelavet
 • 2 store spsk appelsinsukker
 • 1 tsk salt
 • 50 g gær
 • 2 håndfuld mandler
 • 1 portion smuldredej
 • æg til pensling

Fremgangsmåde:

 1. Hak mandler fint i en foodprocessor eller lign.
 2. Kom gær ned i en skål og hæld kærnemælken over.
 3. Kom vaniljesukker i samt lidt af melet (ca 3 – 4 spsk) og rør godt indtil du får en ensartet dej. Lad den stå 5 – 10 minutter.
 4. Kom de resterende ingredienser i og rør godt. Kom dog melet lidt efter lidt mens du ælter så du er hele tiden sikker på, at du ikke kommer for meget mel i dejen, ellers bliver dejen hård og bollerene tørre.
 5. Du skal ende med en fast men blød dej der ikke klistrer til hænderne.
 6. Lad dejen hæve 30 – 45 minutter.
 7. Del dejen i fire og igen i 4 – 5 stykker, alt efter hvor store boller du ønsker, jeg fik 24 boller.
 8. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve under klæde ca 30 minutter.
 9. Lav smuldredejen efter opskriften.
 10. Sæt ovnen på 225 grader.
 11. Pensl bollerne med sammenpisket æg mens du holder hver af dem i hånden.
 12. Dup bollerne i smuldredejen, så den hænger fast på dem.
 13. Sæt dem på pladen igen.
 14. Bag i forvarmet ovn i ca 15 – 17 minutter, afhængig af ovnen. Sænk temperaturen til 200 grader efter ca 7 – 10 minutter og bag færdigt.
 15. Afkøl på en rist.

Velbekomme!

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

 

1 thought on “Søde polske boller med mandler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *