Vores dejlige Påske-Baba.

Print page

IMG_8442

Påsken er næsten her, selvom man ikke kan se det mens man kigger ud af vinduet. 🙂

Som altid har jeg planlagt at bage en påske-baba. Det er en polsk tradition. Der skal aldrig mangle en baba på påskebordet. Lucas og jeg har gennemgået en del bøger med påske opskrifter og vi fandt denne nemme opskrift hvor også børn kan være med til at bage. Min opgave her var at veje og måle og at tage billeder. Resten har Lucas klaret 🙂 Kagen har en dejlig konsistens, den er ikke tør i det og er meget frisk i smagen, takket være citronsaft blandet med mandel essensen.

Jeg har bagt den for første gang og syntes bestemt om den.

Og JA! I Polen har vi også påskelam 🙂 den er lavet af sukker og har altid været der sammen med påskeharen hjemme hos os og alle andre. 🙂

Ingredienser:

  • 2 kopper hvedemel ( 1 kop = 250 ml)
  • 3 spsk. kartoffelmel
  • 3/4 kop cremefraiche (i mangel af den har jeg brugt noget ymer blandet med piskeføde)
  • 1 kop sukker
  • 5 æg
  • 65 g smør eller margarine (jeg brugte smør)
  • 2 spsk. svinefedt
  • 2 tsk (med top) af bagepulver
  • citronsaft af ½ citron
  • 1 tsk. mandel essens

Fremgangsmåde:

  1. Sæt ovnen på ca. 180 grader.
  2. Pisk sukker og æggeblommer sammen i den skål du skal lave kagen.
  3. Kom både smør og svinefedt i, lidt ad gangen, og pisk det godt.
  4. Bland kartoffelmel med bagepulveret og kom dem i.
  5. Når ægge-/fedt masse er pisket godt sammen kom cremefraiche i og pisk sammen.
  6. Pisk æggehvider godt, så de er godt stive. Når æggehvider er stive nok, kan du vende skålen med dem på høved uden ad de kan hældes ud. Husk at holde en ske eller piskeris i skålen 🙂
  7. Kom skiftevis to spsk. æggehvider og to spsk. mel i ægge-/fedt massen ad gangen. Der skal gerne være 2 spsk. mel til 2 spsk. æggehvider.
  8. Til sidst kom citronsaft og mandel essens i og bland dem godt i.
  9. Smør formen og hæld dejen i.
  10. Bag i ca. 1 time eller indtil kagen begynder selv at have lidt afstand til formen. Tjek gerne med en pind om kagen er bagt helt igennem. Min var godt brun ovenpå men stadig rå i midten da jeg tjekkede.
  11. Lad den køle af før du tager den ud af formen.
  12. Set den “på hoved” på tallerkenen og pynt med flormelis, glasur eller chokolade. Som du kan se, har jeg overhældt min baba med blanding af chokolade og nougat (jeg har smeltet chokoladen med nougat i mikroovnen, ca. 1 min på højeste effekt) og derefter drysset den med mandel flager. Men du kan gøre som du selv syntes.
  13. Nyd den med din familie og venner 🙂

IMG_8451

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *