Nu får du opskriften på den bedste is, nemlig chokoladeisen 😉 Opskriften kommer fra bogen “Ismageriet” af Kim Tøvlesø Simonsen.
Da jeg brugte den i min fødselsdagslagkage har jeg ingen billede af den lige nu. Det kommer senere når jeg laver den igen 🙂
Ingredienser:
- 1 l sødmælk
- 1 dl piskefløde
- 150 g sukker
- 55 g kakao
- 20 g mælkepulver
- 25 g mørkchokolade
- 4 æggeblommer
- 8 stk. husblas, udblødet
- 75 g dextrose eller glukose, jeg brugte glukose
- 1 knivspids salt
Fremgangsmåden:
- Bland ca. halvdelen af mælken med kakao i en gryde.
- Kog under omrøring indtil det koger og lad det koge igennem i ca. 30 sekunder.
- Kom resten af mælken i og derefter de resterende ingredienser.
- Rør godt og varm det hele indtil ca. 84 grader. Rør hele tiden.
- Når massen er 84 grader varm tag den af varmen og hæld over i en skål. Køl lidt af og stil i køleskabet helst natten over eller i mindst 4 timer.
- Massen vil få en gelé konsistens. Rør den rundt med en håndmixer eller en piskeris og kør derefter på en ismaskine i ca. 30 minutter. Husk at du ikke skal fylde skålen i ismaskinen helt op. Isen skal have plads til at vokse i volumen. Jo mere den bliver rørt jo mere luft kommer ind i den. Og jo mere den får lov til at forøge volumen jo bedre bliver den.
Hvis du ikke har en ismaskine: stil den i fryseren og blend den godt hver halve time. Det tager ca. 2 timer at fryse den i fryseren.
Velbekomme!