Chokoladeis

Print page

Nu får du opskriften på den bedste is, nemlig chokoladeisen 😉 Opskriften kommer fra bogen “Ismageriet” af Kim Tøvlesø Simonsen.

Da jeg brugte den i min fødselsdagslagkage har jeg ingen billede af den lige nu. Det kommer senere når jeg laver den igen 🙂

Ingredienser:

  • 1 l sødmælk
  • 1 dl piskefløde
  • 150 g sukker
  • 55 g kakao
  • 20 g mælkepulver
  • 25 g mørkchokolade
  • 4 æggeblommer
  • 8 stk. husblas, udblødet
  • 75 g dextrose eller glukose, jeg brugte glukose
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåden:

  1. Bland ca. halvdelen af mælken med kakao i en gryde.
  2. Kog under omrøring indtil det koger og lad det koge igennem i ca. 30 sekunder.
  3. Kom resten af mælken i og derefter de resterende ingredienser.
  4. Rør godt og varm det hele indtil ca. 84 grader. Rør hele tiden.
  5. Når massen er 84 grader varm tag den af varmen og hæld over i en skål. Køl lidt af og stil i køleskabet helst natten over eller i mindst 4 timer.
  6. Massen vil få en gelé konsistens. Rør den rundt med en håndmixer eller en piskeris og kør derefter på en ismaskine i ca. 30 minutter. Husk at du ikke skal fylde skålen i ismaskinen helt op. Isen skal have plads til at vokse i volumen. Jo mere den bliver rørt jo mere luft kommer ind i den. Og jo mere den får lov til at forøge volumen jo bedre bliver den.
    Hvis du ikke har en ismaskine: stil den i fryseren og blend den godt hver halve time. Det tager ca. 2 timer at fryse den i fryseren.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *