Islagkage

Print page
Islagkage

Islagkage

Så er tiden kommet til at skrive lidt om is lagkagen 🙂

Jeg har lavet den til min fødselsdag og den er bleven spist med glæde af alle mine gæster.

Det tager lidt tid at lave lagkagen, man skal lave tre slags is:

Man skal lave så meget is som der kan være i den form man bruger til formålet. Jeg brugte en springform og lavede så meget is som der står i hver opskrift. 🙂 Det var en anelse for meget men det gjorde egentligt ikke noget. Jeg brugte noget af massen og resten spiste vi i løbet af ugen til dessert 🙂

Fremgangsmåden:

  1. Forbered alle tre ismasser på forhånd, jeg begyndte dagen før.
  2. Stil formen i fryseren.
  3. Efter ca. 30 minutter tag den ud af fryseren og smør noget smeltet chokolade på bunden. Stil tilbage i fryseren.
  4. Kør chokoladeismassen på ismaskinen og kom den i bunden af formen. Den skal fylde ca en tredjedel af formen.
  5. Stil formen i fryseren og kør jordbærsorbet i ismaskinen.
  6. Tag formen med isen ud af fryseren efter 15 minutter og smør et tynd lag chokolade på. Stil tilbage i fryseren.
  7. Når jordbærsorbet er færdig kom den i formen oven på chokoladen.
  8. Efter 15 minutter i fryseren smør smeltet chokolade på sorbeten og stil i fryseren igen.
  9. Kør den sidste is på ismaskinen og kom den på toppen.
  10. Dekorer som du vil med smeltet chokolade.

OBS! Kom ikke for tyk lag af chokolade imellem lagerne. Det gjorde jeg og det blev for meget. Et papir-tyndt lag er nok 🙂

Islagkage

Islagkage

Is lagkage

Is lagkage

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *