En dejlig cremet is som smelter på tungen. Behøver jeg at sige mere?
Ingredienser:
- 1 l sødmælk
- 8 husblas
- 40 g dextrose (tja…, efter min mening kan man udelade den, jeg glemte den et par gange og isen blev lige så god)
- 100 g skummetmælkepulver
- 200 g sukker
- 30 g flydende glukose (kan købes i en helsekost forretning eller erstat den evt. med 25 g dextrose)
- 3 æggeblommer
- 1 dl piskefløde
- 1 knivspids salt
- 2 vaniljestænger – jeg havde kun én og isen blev rigtig god, så man kan altså nøjes med en stang.
Fremgangsmåde:
- Forbered alle ingredienser.
- Udblød husblasen i koldt vand.
- Flæk vaniljestængerne og skrab vaniljekornene ud.
- Kom mælken, fløden, skummetmælkspulver, vaniljekornene og vaniljestængerne samt glukosen i en gryde og begynd at varme dem op til 40 grader. Rør hele tiden. Brug en stegetermometer til at måle temperaturen i gryden.
- Tilsæt salt, vredet husblas, sukker og æggeblommer og rør rundt.
- Varm indtil massen er 84 grader varm (ca. 15 min). Rør hele tiden.
- Held massen i en skål og stil på køl helst natten over.
- Næste dag: tag vaniljestængerne ud. Lad være med at smide dem ud. Du kan sagtens bruge dem fx. til at lave vaniljesukker. 🙂
- Blend massen godt med en pisker.
- Kør ismassen på en ismaskine, ca. 30 minutter. Husk at du ikke skal fylde skålen i ismaskinen helt op. Isen skal have plads til at vokse i volumen. Jo mere den bliver rørt jo mere luft kommer ind i den. Og jo mere den får lov til at forøge volumen jo bedre bliver den.
Hvis du ikke har en ismaskine: stil den i fryseren og blend den godt hver halve time. Det tager ca. 2 timer at fryse den i fryseren.
God fornøjelse 🙂