Vaniljeis

Print page
Vaniljeis

Vaniljeis

En dejlig cremet is som smelter på tungen. Behøver jeg at sige mere?

Ingredienser:

  • 1 l sødmælk
  • 8 husblas
  • 40 g dextrose (tja…, efter min mening kan man udelade den, jeg glemte den et par gange og isen blev lige så god)
  • 100 g skummetmælkepulver
  • 200 g sukker
  • 30 g flydende glukose (kan købes i en helsekost forretning eller erstat den evt. med 25 g dextrose)
  • 3 æggeblommer
  • 1 dl piskefløde
  • 1 knivspids salt
  • 2 vaniljestænger – jeg havde kun én og isen blev rigtig god, så man kan altså nøjes med en stang.

Fremgangsmåde:

  1. Forbered alle ingredienser.
  2. Udblød husblasen i koldt vand.
  3. Flæk vaniljestængerne og skrab vaniljekornene ud.
  4. Kom mælken, fløden, skummetmælkspulver, vaniljekornene og vaniljestængerne samt glukosen i en gryde og begynd at varme dem op til 40 grader. Rør hele tiden. Brug en stegetermometer til at måle temperaturen i gryden.
  5. Tilsæt salt, vredet husblas, sukker og æggeblommer og rør rundt.
  6. Varm indtil massen er 84 grader varm (ca. 15 min). Rør hele tiden.
  7. Held massen i en skål og stil på køl helst natten over.
  8. Næste dag: tag vaniljestængerne ud. Lad være med at smide dem ud. Du kan sagtens bruge dem fx. til at lave vaniljesukker. 🙂
  9. Blend massen godt med en pisker.
  10. Kør ismassen på en ismaskine, ca. 30 minutter. Husk at du ikke skal fylde skålen i ismaskinen helt op. Isen skal have plads til at vokse i volumen. Jo mere den bliver rørt jo mere luft kommer ind i den. Og jo mere den får lov til at forøge volumen jo bedre bliver den.
    Hvis du ikke har en ismaskine: stil den i fryseren og blend den godt hver halve time. Det tager ca. 2 timer at fryse den i fryseren.

 God fornøjelse 🙂

Vanilje is

Vanilje is

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *