Vi trængte lidt til afveksling i forgås. Det plejer altid at blive til (squash)pasta med kødsovs når det skal gå stærkt. Men i forgås tænkte jeg, at i virkeligheden kræver det ikke ret meget mere arbejde, at gøre det anderledes. Så jeg købte tre stykker auberginer og revet mozzarella på vejen hjem fra arbejdet og vupti! En lækker ret blev det til én time senere. 😀
Ingredienser:
- 500 g hakket oksekød
- 2 store løg, grovhakket
- 3 – 4 hvidløgs fede, hakket
- 1 stor dåse tomatpuré
- ca 2 dl vand
- 3 auberginer, de skal ikke være små
- olivenolie
- salt og peber
- 1 chili
- 1 tsk paprika
- 1 tsk oregano
- ca 200 g revet mozarella
Fremgangsmåde:
- Skær auberginerne over på langs så du får 6 halve-stykker.
- Udhul dem og skær aubergine-kødet i mindre stykker.
- Svits løg og hvidløg i olivenolie.
- Kom kødet i og brun godt.
- Kom aubergine-kødet i samt tomater, krydderier og vand efter behøv.
- Rør rundt og sæt låget på.
- Let simre i 15 – 20 minutter.
- Rør rundt én gang imellem.
- Sæt ovnen på 200 grader.
- Hæld lidt olivenolie i bunden af en bradepande.
- Fordel kødet i auberginerne og sæt dem i bradepanden.
- Drys med mozzarella, jeg brugte næsten hele pakken.
- Stil i ovnen og bag i ca 30 minutter.
- Server med salat og en god dressing.
Velbekomme! 🙂
Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂