Lækre polske småkager

Print page

Polske smaakager

Jeg fandt en bunke af mine gamle opskriftsbøger herhjemme og begynder at afprøve nogle opskrifter på småkager. Det er som om at afprøve mormors opskrifter da meget af det kender jeg fra barndommen 🙂

I dag småkager hvor man kan bruge eventuelle rester af majs- eller kartoffelmel og som både kan laves ved hjælp af biscuits presseren og uden.

Opskriften er til ca. 80 småkager.

Ingredienser:

  • 125 ml kartoffel- eller majsmel, jeg brugte kartoffelmel
  • 250 ml hvedemel
  • 125 ml flormelis
  • 2 spsk vaniljesukker, jeg brugte hjemmelavet
  • ca. 150 g smør, afkølet
  • evt. en spsk creme fraiche 18%

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Kom alle ingredienser i en skål.
  3. Hak smørret ind i melet og ælt dejen. Jeg æltede den i en foodprocessor.
  4. Hvis dejen er ikke til at samle, brug én spsk creme fraiche til at samle den.
  5. Kom den i presseren og pres fine småkager på en IKKE BEKLÆDT og IKKE SMURT bradepande.
  6. Bag højst i 15 minutter. Kagerne skal blive meget blege og lidt brune i bunden.

Hvis du ikke har en biscuit presser:

  1. Form små kugler af dejen, sådan ca. 2 – 3 cm i diameter.
  2. Kom dem på bagepladen med ca. 5 cm afstand fra hinanden.
  3. Pres dem ned med en gaffel så du får et ternet mønster på kagerne.
  4. Bag.

Polske smaakager

Velbekomme!

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *