LCHF lasagne

Print page

LCHF lasagne

Lasagne er én af vores favoritter! Hvordan kunne jeg lave den til en LCHF-lasagne? Tja… Det første jeg tænkte på var KÅL 😀 som kan erstatte de sædvanlige lasagneplader 🙂

Se her hvordan jeg gjorde 🙂

Ingredienser:

  • 1 mindre hvidkål
  • olivenolie til stegning
  • ca 500 g hakket oksekød
  • 300 g revet ost
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 stort løg, hakket
  • 3 – 4 fede hvidløg, hakket
  • 0,25 l piskefløde
  • salt og peber
  • stødt paprika, gerne røget
  • evt. timian, basilikum, oregano og chili efter smag
  • lidt smør

Fremgangsmåde:

Kål:

  • Kog en stor gryde med vand.
  • Skær de første to blade af kålen.
  • Skær de første blade ved stilken (fjern dem ikke!) og kom kålen i det kogende vand.
  • Kog så længe, at du begynder at se bladene løsrive sig fra kålen.
  • Tag bladene op når du kan mærke at de begynder at blive elastiske i det, læg dem til afdrypning.
  • Skær de næste blade fri.
  • Osv indtil du næsten har fået alle blade fri.
  • Du skal have ca. 11 – 12 stykker store blade.
  • Tag resten af kålen op og kom de løse blade i vandet igen.
  • Kog dem 10 – 15 minutter eller indtil du kan mærke at de er bløde. Du behøver ikke at gøre det men lasagnen bliver meget nemmere at skære hvis bladene er bløde.

Sovs:

  • Svits løg i gryden.
  • Kom hvidløg i og svits videre.
  • Stil varmen på det højeste trin og kom kødet i.
  • Steg så det bliver brunt, rør hele tiden.
  • Kom paprika, peber og de andre krydderier efter egen smag.
  • Kom flåede tomater samt fløden i.
  • Sæt låg på, sæt varmen på middel og lad simre i 20 – 30 minutter.
  • Smag til med salt og evt andet.

Lasagne:

  • Kom et par klatter smør i bunden af fadet.
  • Kom de første blade så de dækker bunden.
  • Kom derefter kødsovs og drys med revet ost.
  • Dæk med kålblade igen og gentag indtil du ikke har mere kødsovs.
  • Slut af med revet ost.
  • Bag i forvarmet ovn til 200 grader i ca 30 – 45 minutter eller indtil osten bliver brun.
  • Server med salat efter eget valg 🙂

LCHF lasagne med kål

Velbekomme!

PS Er man ikke striks med LCHF kan man putte et par revne gulerødder i sovsen, det kommer til at smage dejligt 🙂

Har du lavet noget efter én af mine opskrifter? Hvis du har lavet noget efter én af mine opskrifter ville det glæde mig hvis du skriver en lille kommentar om det. Jeg er nysgerrig på om det lykkedes dig eller om du gjorde noget anderledes. Måske har du bare et godt råd eller en idé. Dem vil jeg gerne høre. Det vil hjælpe mig og alle andre som læser med her på bloggen. Du kan også skrive en mail til mig på tamara@hverdagensbedrifter.dk hvis du vil fortælle mig noget eller give mig et råd. Jeg glæder mig til at høre fra dig 🙂

 

 

2 thoughts on “LCHF lasagne

    • Hej Sara,
      🙂 Tusind TAK! 🙂

      Jeg ved ikke om jeg kan svare helt præcis… Vi er to voksne og et barn på snart 7, og portionen er for stor til én gang aftensmad.
      Jeg plejer altid at sige, at 500 g kød burde være nok til to dage, til os tre.
      Håber det har hjulpet lidt 🙂

      kh,
      Tamara

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *